Slibují modré z nebe a máslo za hubičku

jen když je povznesem vzhůru jak holubičku. V minulosti jako vějička stačilo slíbit slevu 30 korun u lékaře. I letos to překvapivě někdo zkusil navzdory tomu, že se již neplatí. Klíč v vítězství asi leží jinde. 

Islamismus, máslo a lithium rozhodnou volby. Z vášnívých diskusí vyplývá, že ideální premiér:

1/ ochrání lithiové zásoby - prostě bude to politik na baterky

2/ u másla garantuje stabilní ceny pro důchodce dotované

3/ zem izoluje v blahobytu v srdci Evropy - daleko od EU, NATO a uprchlíků.

Tyto tři body není lehké splnit, ale minimálně na ten poslední dle Trumpa existuje řešení. Postavíme vysoký plot a na výlety do Alp si vyzvedneme na centrálním úřadě výjezdní doložku. Původně zamýšlené vstupní heslo pro návrat do vlasti "Třista třicet tři stříbrných stříkaček" by nejspíš neprošlo neb polovina politiků neumí "r". Proto by se asi protlačila pasová razítka osvědčená z let 1948 - 1989.

Zde legrace končí

Jeden by čekal v tomto nehostinném světě jiná témata :

Školství-  Aktuální perspektviva školství  s návazností na průmysl 4.0 ve srovnání s Německem a Nizozemskem spíše kulhá. Nemáme ani matematiku a praktické znalosti pro ovládání plně automatizované produkce ani jazykové schopnosti Seveřanů. Co s tím v horizontu 15 let?

Obrana státu - Dlouholeté neprůhlené nákupy dalekonosných děl, kapesních dopravních vrtulových letadel i obněnců v době povětrnostních katastrof, terorismu a kyberválek zdánlivě ničemu nepomáhají. Kvalitní ženijní, lékařské a speciální jednotky založené výhradně na lidech jsou však utopie. Tedy až na nejůdernější jednotku AČR, kterou je momentálně asi biatlonový tým. Jak to změnit ?

Akcie na doručitele a transparentnost - prokazování původu majetku je stálé pouze fata morganou. Po zavedení ETT je část společnosti otrávená  a tak tento bod letos hlasitě snad ani nikdo neslíbil. O lepší průhlednosti místních samospráv a jejich dotačních chobotnic ani nemluvě. 

Co říci žávěrem

Pořád zbývá ještě týden. Třeba si toto někdo přečte a místo másla a lithiové smetany bude řešit věci podstatné. Pokud ano, má můj hlas.

Autor: Tomas Vitek | středa 11.10.2017 12:10 | karma článku: 9,29 | přečteno: 312x