Sedm tisíc ran do klobouku, aneb jak namontovat mříž na okno

Příští rok vystoupí česká republika z recese a to i díky injekci pracovních sil a investičních prostředků. Je to nový recept pro evropu - poslední lekce odcházejícího státníka pro Evropskou unii? Potáhnou nás nahoru z dluhové pasti snížené náklady ministerstva spravedlnosti?

Předsevzetí VK: Vypustit džina z láhve hned 1.1.2013Internet

Po úterním projevu našeho čelního představitele čiší lidem v mém okolí, kolikrát i mým nejbližším, apatie z očí.   Kdo v úterý prvního před třináctou hodinou očekával od pana Prezidenta slova podpory a vyjádření naděje do budoucna, možná dokonce i výzvu k důsledné účasti v nadcházejících volbách jeho zástupce, byl zdrcen. 

Pár slov samochvály by mi po deseti letech nevadilo. Mám horší čich a navíc poslední zimi byly docela kruté, takže blábol o neexistenci globálního oteplování tak moc nebije do očí. Ale hřebíkem do rakve naděje na spravedlivý stát v podobě absurdní amnestie pro ekonomické zločince, snad ještě přebil hořkou pilulku ze zvýšeného DPH. Demoralizovat takto národ, policisty, soudce i žalobce v době, kdy se máme semknout a společně tvrdě a poctivě pracovat, je pro mě těžko pochopitelné. Angela Merkel mu letos dala v tomto na frak. 

Odcházející pan president byl do nedávna v mých očích pragmatický prognostik - muž co má  model na vidění do budoucnosti. Předpokládám, že v jeho matematickém modelu je jeho novoroční akce zohledněna jako nová, jednorázová injekce pro ekonomických růst. Je pravda, že každá pojistná událost,  například vykradení vozu či vyloupení  auta , nabudí spotřebu domácností a vymáčkne nějaký  ten peníz z pojišťoven. Bohužel noviny zatím přínášejí stále nové příklady toho, že se jednalo pouze o clonu, která měla pokrýt něčí klidné stáří. Nebyl ten zastírací manévr až příliž rozmáchlý? 

První výsledky uvidíme brzy. Já na nic nečekám a jdu stát frontu na mříže do oken. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Vitek | čtvrtek 3.1.2013 13:51 | karma článku: 15,42 | přečteno: 916x