Šašci počmáraní již brzy i ve vaší vesnici

Volební bilboardy zaplavují naše ulice.  V minulých volbách dokreslil jeden řidič na plakát tykadla a šel sedět. Poučí se strany z této chyby a zamezí tomu, aby si další zapálený malíř zkazil život?

Předtištěné tykadlo - jsem první koho to napadlo?TV

Doplňit symbol na reklamní poutač politika je sice explicitní vyjádření postoje, ale je  trestné. A tak zničením bilboardu přibude do věznic další mukl. Tím, jak jsou u nás volby časté, by mohla časem vzniknou množina naivních recidivistů, kteří se na trhu práce jen těžko uplatní. Jak tomu předejít v pěti bodech?

  1.  První a nejoblíbenější možnost je samozřejmě vyvěsit bilboard tam , kde na něj nikdo nedosáhne. Má to však zdravotní rizika. Vždyť práce ve výšce nad 1,2 metru je již prací výškovou. Ta vyžaduje příslušné zajištění. Prozíravému inzerentovi včas dojde, že by tím vzniklo riziko, že hanobitel poleze do výšky nezajištěn, spadne a bude zraněn.  Tím se stane zátěží pro zdravotní pojištovnu a vlastně nás všechny.
  2. Druhá možnost je vyvěsit bilboard tak nízko, aby nedošlo ke zranění. To zas neřeší problém s přestupkem.
  3. Třetí alternativou je nevyvěsit plakáty vůbec. To by měla být volba Strany Zelených, protože tím ušetří  naše lesy. Stane se tak?
  4. Další variantou pro stranu je nominovat kandidáta, který nevzbuzuje negativní emoce. Kde však takového vzít a nekrást?
  5. Jediná bezpečná cesta pro kandidující stranu, které záleží na všech občanech české republiky bez rozdílu jejich preferencí, je předtisknout na bilboardy kadidátů nactiutrhačské symboly již v tiskárně. Kandidáti sami si mohou vybrat, jak svůj obraz zkarikaturují a budou mít možnost vymyslet si na to vtipný bonmot.

Poslední možnost je, zdá být, pro všechny nejlepším řešením. Alespoň by to odhalilo schopnost sebereflexe.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Vitek | středa 21.8.2013 10:46 | karma článku: 12,08 | přečteno: 584x