Má být Armagedon utajovanou skutečností?

Přiletí meteorit, všechny nás smete obrovskou tsunami a spálí i atmosféru. Konec bude krátký, celou zemi to zničí dřív než o tom uslyšíte. Kdy? Asi 1.9. v 9:23:55 GMT kolem roku 2059 AD +- 1000 let. Otázka na závěr: S jakou slevou koupit prvňáčkům školní tašky?

Když obrana tak jedině antiasteroidní. TV

Tunguzský meteorit před sto lety nikdo nečekal a na jeho hledání byla dokonce vypravena expedice do neznámé části Sibiře. Čeljabinský meteorit minulý týden udeřil také jako blesk z čistého nebe. Jak to - vždyť na facebooku nebo na Google Space o tom nebylo ani slovo?

Neznamená to, že by očí upřených k nebi nebylo dost. Jen vesmír je prostě moc velký a těles mezi 30 a 100 metry v průměru je v něm nekonečno. Hledat je ve všech směrech dnem i nocí musí být náročná, stereotypní nikdy nekončící práce Sisyfova. Jakmile se jeden najít podaří, může začít hledání dalšího. Tedy skoro hned - nejdříve je třeba o tom informovat noviny. 

A tím je z toho jiná věc , jakkoli má smysl zabývat se podobným ohrožením v podobě nebeského Damoklova meče v takovém měřítku, proč rozsévat beznaděj. Ačkoli nyní jsme schopni tělesa zaměřit a propočítat kolizní trajektorie, prostředky pro jejich odklonění jsou v nedohlednu. Zpráva o jisté kolizi se zemí by však nemusela vyvolat synergický efekt spolupráce národů na jejich zkonstruování, který popisují filmy s americkými hrdiny. Dá se spíše čekat davové šílenství a to celoplanetárního charakteru. Nejenom, že by ztratil smysl třetí pilíř, ale bohužel i vše ostatní. Obávám se, že takové peklo, které bychom si ve světě s jasným posledním dnem připravili my lidé, ani bible nepopisuje. 

Vzhledem k tomu, že aktuálním horkým tématem inženýrských soutěží nejsou zařízení pro změnu trajektorií, ale použití plastových kompozitů v automobilech, vypadá to, že preventivní ambice nikdo nemá.

Proto bych se raději i dalším spadlým asteroidem nechal spíše překvapit. 

Autor: Tomas Vitek | pondělí 25.2.2013 22:09 | karma článku: 12,40 | přečteno: 1121x