Být v Chrastavě kulka pravá, mohla být dnes hlava zdravá

Když na našeho presidenta v přímém přenosu v Chrastavě vloni na Svatého Václava vytáhli zbraň, zatajil národ dech. Mé zděšené oko ten den po zhlédnutí záběru vidělo neschopnou ochranku, jejíž velitel následně složil mandát. Když pan president mávnul nad tou situací rukou a zastavil stíhání, mnozí si to vykládali tak, že český Kennedy se nebojí ničeho.

Předvolední arénaTV

Prvního ledna odňal pan president amnestií provinění z tisíců odsouzených, tak i těch, kteří se verdiktu ani nedočkali. Jeho reakce na vlnu kritiky, kterou dnes ráno zveřejnil v plném znění můj zpravodajský server, pro mě osobně ukazuje, že někde v informačním kanálu mezi hlavou státu a občany je rušivý element. Tento komunikační kanál je obousměrný a mě se dnes zřejmě podařilo odhalit, že jeden směr je rušen více než druhý.

Pan president naznačuje, že vše je štvavá kampaň vyvolaná médii. Národ je jimi klamán a kritika je proto neoprávněná, protože jeho pravou zprávu národu nikdo nechápe. Zároveň nás ujišťuje, že množství těch, kteří jej pochopili, hodinu od hodiny narůstá.

Osobně jsem se o amnestii dozvěděl o amnestii přímo z úst pana presidenta a pochopit důsledky jejího košatého znění nebylo těžké. Dokonce mě překvapilo, když reportéři televizního zpravodajství vyrazili k branám věznic, protože ti v ten moment nikoho nezajímali. Jádrem kritiky jsou skutečně pouze hospodářské a korupční kauzy, které se táhnou roky kvůli zdržování. Obvinění se vymlouvají na zdravotní komplikace, kvůli kterým nemohou vypovídat, ale maximálně tak sledovat tenisové finále Davis Cupu.

Dnešní zpráva pana presidenta tuto realitu jakoby nereflektuje. Místo výzvy občanům k účasti ve volbách vede válku s neexistující mediální štvavou kampaní. Na základě toho se domnívám, že chyba je někde na jeho přijímači.

Závěrem bych Vás, čtenáři, rád vyzval: Jděme všichni volit!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Vitek | středa 9.1.2013 8:56 | karma článku: 17,86 | přečteno: 647x