Nechte Piráty, ať si hrají

Právě jsem se dočetl, že Piráti založili vlastní vyšetřovací komisi v kauze OKD, aby jako něco vyšetřili. Co mi to jen připomíná? Asi to známé pořekadlo, že kdo si hraje, nezlobí.

Všichni si založme vlastní vyšetřovací komisi

Nevíš si rady s TV ovladačem? Založ vyšetřovací komisi. Nevíš proč v úterý nevyváží popelnice? Založ vyšetřovací komisi. Nevíš proč je ti žena nevěrná? Založ vyšetřovací komisi. Nevíš jak je to s OKD? Založ vyšetřovací komisi.

A přesně takový je účel každé poctivé parlamentní vyšetřovací komise, zjistit stokrát vyřčené, stokrát viděné tzv objevit Ameriku. Pomalu se z toho stává tradice české undergroundové politické scény. Když nemáš co na práci, zakládej vyšetřovací komise.

Vlk se nažere a koza zůstane celá

Na Pirátech se mi tohle moc líbí, jejich zaujetí pro všemožné vyšetřování a zabývání se zbytečnostma. Jsem si totiž na 99% jist tím, že jediné, co může tahle slavná komise vyšetřit, je fakt, že šlo o špatné politické rozhodnutí. Socanům to už víc neublíží  a poškozeným to také v ničem nepomůže. Nic víc se nestane ani stát nemůže, protože o všem podstatném rozhoduje v právním státě pouze nezávislá policie a soudy.

Pirátům jejich hračku raději nebrat

Vyšetřovačky, to je prostě jejich parketa. Ale co kdyby se Piráti začali zajímat o miliardový vepřín? To by pak mohl být skutečný problém pro všechny. Takže nechte děti, ať si hrají. Říká se přeci, že kdo si hraje, nezlobí.

Autor: Tomas Trojan | čtvrtek 7.12.2017 0:11 | karma článku: 31,53 | přečteno: 1424x