Nechte Ondráčka žít

A už je to tady zase. Ondráčka zvolili do nějakého výboru GIBS, a ne že by to nebyla důležitá funkce, ale proč by demokraticky zvolený politik neměl plnit svou zastupitelskou funkci? Protože snad nemá vyhovující kádrový profil?

Demokracie je tady pro všechny, i pro Ondráčka

Pořád tu někdo vykřikuje, že nám soudruzi chtějí ukrást demokracii, ale zatím si jí krademe sami. Jenom proto, že Ondráček v osmnácti letech působil v pohotovostním pluku SNB, máme snad teď dělat novou revoluci? Proboha proč?

V době kdy Ondráček zasahoval na Palachově týdnu, bylo nám oběma osmnáct. On s bílou helmou a pendrekem a já pod koněm na něj křičím "gestapo, gestapo, gestapo...". Hlavu nikomu z nás Ondráček neurazil, jenom jsme byli každý na jiné straně barikády. On chtěl soudruhy a já demokracii. O to víc mi teď přijde absurdní, že budu po x letech bojovat za Ondráčka, abych si tu demokracii uhájil.

A proti komu ji mám hájit? Proti soudruhům? Nebo snad proti ruské propagandě? Milá sluníčka, už mě to vážně nebaví, právě proti vám dnes musí každý bránit těžce vydobytou demokracii. Proti vám všem, kteří jste se doslova pomátli na rozumu. Není dne, abyste nepřišli s nějakou novou vizí vnitřního nepřítele.

Ondráček ať je jaký je, tak k výkonu této funkce má mandát. Narozdíl od poblázněného Horáčka uspěl v demokratické volbě. A přesně to je demokracie! Ten kdo tenhle princip svobodné volby nechce respektovat si nekoleduje o přesdržku, ale o revoluci. A silně pochybuji, že někdo z těch uřvaných sluníčkových slečinek, co se dnes do Ondráčka naváží, jsou na něco takového připravený.

Každý máme nějaký názor

Je přece normální, že každý máme na spoustu věcí jiný politický názor. Stejně tak Ondráček má právo i na ten svůj komunistický. Ten kdo si nevšiml, že už je dávno po revoluci, že už tu máme nové pořádky, kterým se přizpůsobili i komunisté, proč se sakra nemůžou přizpůsobit i sluníčka? Proč tak triviální věc jako je demokracie, nejsou schopni pochopit ti, kteří o demokracii melou od rána do večera?

Slovy klasika, tento způsob demokracie, zdá se mi poněkud podivný.

Tomáš Trojan, Ondráčkem zmlácený disident z Václaváku, Praha

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Trojan | pátek 2.3.2018 20:52 | karma článku: 38,45 | přečteno: 1443x