Invazi Ruska osobně neschvaluji, ale naprosto chápu

Nebo jinak, krádeže neschvaluji, ale naprosto chápu. Nebo ještě jinak, vraždy a znásilňování neschvaluji, ale naprosto chápu. Až sem dostala státní válečná propaganda stav naší společnosti. 

Pravda už dávno umřela, ale o tom můj příspěvek není. Můj příspěvek do diskuse se týká toho, kam až se naše společnost dostala díky nekontrolované cenzuře médií a válečné propagandě.

Televizi nemám, zprávy nesleduji, ale to neznamená, že občas nenakouknu do nějakých těch poblázněných diskusí, že nemám obecný přehled o dění ve světě. K tomu určitě nepotřebuji zprávy renomovaných agentur ani ČT24 nebo jiné "zaručené" informace.

Stačí ale nakouknout do jakékoliv válečné diskuse pod článkem a hned je vidět, která bije. Zdroj zde: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-buca-rusko-video-zajatci-kuleba-znasilneni.A220408_101100_zahranicni_jhr/diskuse

Lidé, kteří válku znají jen z televize najednou chápou, že zabíjení je sice špatné, ale chápou to. A to je společenský posun jak kráva. Najednou všechna navoněné pravidla slušné diskuse neplatí, ale když se někdo slušně vyjádří o příčinách této války, je to zločinec.

Tohle není naše válka

Na válku musí obvykle dva a pokud má někdo potřebu být ten třetí, pak je třeba zamyslet se nad tím, jestli lidé, kteří to zabíjení chápou jsou také sami připraveni na to, že přijdou o své živobytí, že někdo zabije jejich rodiče, syny nebo dcery a že tohle všechno bude jejich nový život. A jestli tohle je cíl, pak jsme na dobré cestě být ten třetí.

Píšu, že tohle je jen můj příspěvek do diskuse, ale diskutovat mi zakázali, protože tohle zabíjení nechápu a nepodporuji. Proto si musíte diskutovat někde jinde, ale ne pod tímto článkem.

 

Tomáš Trojan, válečný ignorant

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Trojan | sobota 9.4.2022 14:46 | karma článku: 28,95 | přečteno: 1133x