Co rozloží KLDR? Sankce nebo dotace?

A už je to tady. Ti samí novináři, co před pár dny psali o úspěchu mezinárodních sankcí proti rakeťákovi Kimovi se dnes ptají - co za to Kim bude chtít? Jakoby snad sankce měly mít na něco takového vliv.

Předpokládal bych, že když jsou ty sankce tak úspěšné, že za to Kim nebude chtít vůbec nic a bez řečí se vzdá svého jaderného programu.

Podle mě, jediné, čeho tím mezinárodní spolek boháčů dosáhne, budou jednání na nejvyšší úrovni a bezpečnostní garance o jakých se Kimovi ještě před pár roky mohlo jenom zdát. Amíci pak mohou na nějakou invazi do KLDR zapomenout. A to bude ve finále veškerý "úspěch" sankcí.

Celý tenhle kolotoč s raketami a sankcemi jsme si mohli ušetřit, kdyby se Amíci věčně nevrtali do každé země, kde zrovna není po jejich. Komunismus se jak známo rozloží sám od sebe, tak proč zbytečně přilévat olej do ohně.

Žádné sankce, ale dotace rozloží každý režim

To co dnes nejvíc likviduje Kimův režim, jsou pašované videohry, filmy a zboží z okolního světa. Když tohle lidé vidí za Kimovým plotem, tak to má stokrát větší rozkladný účinek, než nějaké sankce. Takže jestli někde zatlačit, tak právě tady. Dotace a různé nestandardní pobídky, to rozloží i demokratické státy (známe z EU), natož země, kde vládne jedna dynastie.

Takže pokud to někdo myslí s KLDR vážně a chce přispět k rozkladu tamního režimu, může jim poslat dárek v podobě DVD přehrávače, videoher a dalších hovadin, kterých je u nás víc než dost. A pokud chce někdo ten režim totálně rozložit, navrhuji poslat jim jednu eurodotaci. A dokonce bych si tipnul, že nikde na světě nebudou eurosměrnice dodržovány tak jako právě v KLDR. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Tomáš Trojan, nyní rozvratný protisocialistický živel, Pchjongjang

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Trojan | neděle 1.4.2018 12:28 | karma článku: 20,96 | přečteno: 577x