Byl jsem prý ten, koho Ondráček mlátil na Palachově týdnu

Alespoň tak jsem to slyšel z úst prezidentských kandidátů, kteří se do Zdeňka Ondráčka hrdinně naváželi v průběhu uvědomělé debaty na Právnické fakultě v Brně.

Jak to ale bylo doopravdy

Tak zaprvé v té době jsme byli mladý a blbí (žádní uvědomělí Zelení, Antifa nebo Piráti jako dnes), prostě jen mladý lidi znuděný socialismem. ČSSR bylo nejnudnějším místem na planetě a jediná adrenalinová zábava, kterou v té době člověk měl, byly zakázané demošky na Václaváku. Mejstřík promine, ale tak to prostě bylo. A možná tím někomu vezmu i jeho černobílé iluze, ale s náckama (Ondráček jim říkal pankáči) jsme nikdo žádný problémy neměli jako dnes, alespoň na demoškách. Na zábavách to už bylo horší.

A za druhé nějaká bílá helma nikoho nezajímala. Strach šel z tajnejch. To byli panečku svině k pohledání, ale kde jim je teď konec? Ondráček, do kterého se prezidentští kandidáti tak hrdinně navážejí, že mlátil lidi na demonstracích a kdesi cosi, tak tomu se musím vyloženě smát. Tak vysoko bych Ondráčka vůbec nestavěl. On si takové ocenění vůbec nezaslouží, protože tenhle taky zelenáč, měl v gatích naděláno možná víc než my. A tím jsem si téměř jistej. Na Palachově týdnu to bylo na hraně, to ano, ne jako listopadová "idylka" na Národní. Jenže tyhle bílé helmy jenom utíkaly. Prostě dostali rozkaz a běželi. Tečka.

Ondráček nikoho nemlátil, jen utíkal

Takže Ondráčku jestli to čteš, klidně ti to dosvědčím, že jsi nikoho nemlátil, protože tenkrát jsme my vyhráli a vy jste utekli. To co proti tobě dnes vytahuje Horáček, je stejné hrdinství, jako tvoje směšná helma a bílej pendrek na Palachově týdnu. Klidně mu to takhle řekni neb máte hodně společného, vychvalovat své zásluhy až do nebe. Ty tenkrát před kamerou ČST a on teď. Každý z vás je svým způsobem hrdina své doby, jenže tobě bylo osmnáct, ani jsi nevěděl kam utíkat, a jemu je pětašedesát a kandiduje na prezidenta :-)))

A to je všechno přátelé, co jsem měl na srdci po shlédnutí debaty na DVTV v čase 35:18 https://youtu.be/FXs9JCDmZVQ?t=35m18s

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Trojan | pondělí 18.12.2017 16:31 | karma článku: 46,86 | přečteno: 13884x