Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sedřený kůň

18. 8. 2012 14:16
Veganství je docela normální

a velmi ošklivé náboženství. Co je zvířeckého na tom třeba chovat krávy,  dojit je a zpracovávat mléko, nebo co je zvířeckého na chovu slepic8-o?  

Pokud tohle někdo očkuje neplnoletým dětem tak to je opravdu zvěrsvto, to by se mělo hodnotit jako trestný čin zanedbání povinné péče. Maskovat to do nějaké demagogie že dítě  se prý samo rozhodlo, to je stejné jako kdyby tohle tvrdil úchyl zneužívající děti.

1 0
možnosti

IfčaX

18. 8. 2012 16:50
Re: Veganství je docela normální

Tak je to "docela normální" nebo "velmi ošklivé" náboženství? ;-)

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

17. 8. 2012 22:22
veganství je problém spíše psychiatrický než výživový

Cílem mnohých "alternativ" je altetnativa sama. Omezení tuku a zvýšení rostlinné stravy může být někdy prospěšné..jakmile to ale směřuje k "filozofii" a dogmatům....svědčí to spíše o poruše sociální. :-):-)

6 0
možnosti

lythande2

1. 9. 2012 10:09
Re: veganství je problém spíše psychiatrický než výživový

Si nemyslím pane Kotzour, právě alternativy, které se dokáží opřít o filozofii, ovšem bez dogmat, dokáží léčit a měnit jednotlivce i celky s psychiatrickými a sociálními problémy. Nemluvím nyní o veganské filozofii, ale obecně. Pokud se chcete něco dozvědět o tomto fenoménu, doporučuji Vám tento odkaz http://youtu.be/wQgPLMTVfGc

0 0
možnosti

xena123

17. 8. 2012 15:12
???

"Můj názor, a mohu se samozřejmě mýlit, je takový, že již malé dítě má vlastní rozum a dokáže se rozhodnout samo správně, častokráte i lépe, než jeho vlastní rodiče, a to nemluvím jenom o stravě.Můj názor, a mohu se samozřejmě mýlit, je takový, že již malé dítě má vlastní rozum a dokáže se rozhodnout samo správně, častokráte i lépe, než jeho vlastní rodiče, a to nemluvím jenom o stravě."

A co když jsou rodiče vegani a dítě se rozhodne maso (třeba u kamaráda) jíst.

To už se to dítě podle vás asi nerozhodlo lépe než rodiče, že jo?;-D

0 0
možnosti

lythande2

1. 9. 2012 10:18
Re: ???

Pokud má ty správné informace, tak je to jeho volba, a je to tak správně, jelikož to byla svobodná volba.

0 0
možnosti

Petr-liska

17. 8. 2012 8:47
veganství/vegetarianství

Domnívám se,že pro vega/vege se má člověk rozhodnout až v dospělosti(pozdní pubertě),kdy na to má patřičně vyvinutý intelekt. Je to stejné i s náboženstvím a politikou.

4 0
možnosti

isabell

17. 8. 2012 9:33
Re: veganství/vegetarianství

R^

0 0
možnosti

papajos

16. 8. 2012 23:34
já myslím že veganství má budoucnost

ale ať si každý rozhodne sám co bude jíst. Chutná ti maso a považuješ jej za zdravé? Jez maso. Chutná ti rostlina a považuješ ji za zdravou? Jez rostlinu.

Nesnáším vnucování a zákazy. V

1 0
možnosti

Z mechu - nová registrace

17. 8. 2012 0:04
Re: já myslím že veganství má budoucnost

Tohle je hloupý argument, řadě dětí chutnají nejvíc lízátka, bonbóny, žužu, čokoláda, kola, hranolky, kečup atd. Pokud by se dítě tím mělo živit, tak se tím vážně poškodí na zdraví. Ono to dítě poškodí na zdraví, i když vedle zdravé stravy bude mít moc těch sladkostí. Jednak pokud jde o zuby, pak co se týče obezity.

Dětem je třeba dávat zdravou a vyváženou stravu. Až druhotně je možné respektovat i jeho chuť. Pokud nemá rádo čočku, není třeba mu ji nutit. Pokud nemá rádo mléko, tak řešením je místo toho zařadit jiné mléčné výrobky.

Tvrdit, že nejzdravější je to, co dítěti chutná je stejná hloupost jako to, že nejsprávnější je to co dítě bude dělat samo od sebe. Žádná výchova, žádné zákazy či povinnosti. Dělej si co chceš, na ostatní kašli a to je to nejsprávnější, co budeš dělat??

4 0
možnosti

mbem

16. 8. 2012 23:33
Já jsem ultravegan

Nesnědl bych nic co vrhá stín ;-D

2 0
možnosti

Antonín, topič

17. 8. 2012 9:24
Re: Já jsem ultravegan

A kompostuješ v kapse?

1 0
možnosti

isabell

16. 8. 2012 23:22
.....

Dítě nemá žádný cit pro výživné, nebo škodlivé, ale jen pocitově a chuťově vybírá, co mu chutná.

Chutě se navíc vyvíjejí, tudíž je dobré dítěti, které nechce maso v žádné podobě toto nabídnout zase za rok dva, neboť živočišné bílkoviny nic nenahradí, byť to vegetariáni a vegani tvrdí.

9 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1b

16. 8. 2012 23:24
Re: .....

R^

2 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1b

16. 8. 2012 23:20
vegani jsou něco jako kreacionisti...

:-/Rv

3 0
možnosti

Dita_1

16. 8. 2012 23:20
***

Sama bych si dítě vegansky krmit netroufla, protože si nejsem jistá tím, zda je to pro organismus opravdu to nejlepší, a obávám se, že bych mu nedokázala poskytnout všechny potřebné živiny. Maso ale dcera nejí, dětská lékařka je s tím srozuměna a při konzultaci s nutričním specialistou z FN Motol, oddělení pro výživu dětí, jsem se dozvěděla, že dávat dítěti maso není nutné, pakliže jinak zajistím přísun kvalitních bílkovin a dalších živin. Tímto s lidmi vždy končím veškeré diskuse na téma dítě a maso.

1 0
možnosti

kiv

16. 8. 2012 23:18
Kdyby Pánbůh chtěl

nebo Příroda, chcete-li , aby člověk byl býložravec, nadělili by mu čepec, bachor a knhu ... Jelikož se tak evidentně ani evolučním vývojem  nestalo, jest tedy nyní stále všežravcem. Chcete-li si  mršiti Vaše zdraví pojídáním výhradně rostlinné stravy, Vaše svobodná volba, věc i  blbost (naše pak , že Vám budeme platit následné léčení) avšak nutit k této úchylce své děti či jiné na Vás závislé osoby , je  podle všech znaků v podstatě trestný čin, stejný jako jim nuceně podávat drogy či alkohol v nezletilém věku  ...:-/ Fanatismus je totiž  vždy  škodlivý a je jedno jedná-li se o náboženské či politické  přesvědčení nebo o  např. veganství ...:-P

3 0
možnosti

.Camino

17. 8. 2012 5:13
Re: Kdyby Pánbůh chtěl

kiv....indicti vegetariani mi zrovna nepripadali uchylni, ci nezdravi......trestny cin je byt hloupyRv a fanaticky ve svem mysleniRv

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Blog o veganství, společnosti, víře a demokracii.Pro případné dotazy na veganství můžete použít následující e-mail: vegan.spirituality.cz@gmail.com

Seznam rubrik