Systémy s pseudoproduktem a jednorázovou investicí

Otevřu inzertní skupinu a začínám číst příspěvek: Připojte se do do našeho projektu. Vstup 12 USD a dosáhněte pasivního příjmu! Musím se hlasitě smát a v duchu si říkám jak je super snadné založit dnes rádoby MLM firmu a dát lidem pocit krátkodobého štěstí.

Co lidi dneška trápí?

Nedostatek peněz a neochota cokoliv prodávat/nabízet. Základ pak stačí trochu okořenit srdceryvným příběhem a máme zde nový revoluční produkt. Pak jen lehce našeptat a ukázat tento projekt internetovým spamátorum a hned zde máme revoluční novinku, kde nelze prodělat. Tedy: vydělají všichni, bez práce a s minimální investicí!

 

Můj pohled v globálu
Kvalitní MLM má produkt, který si klient oblíbí a sám si ho v určitých intervalech kupuje. Stejně jako máte oblíbené restaurace a obchody, kde na základě individuálních měřítek a popularity utrácíte svoje peníze.

Obchod funguje na bázi win - win. Spokojený klient, tím pádem spokojený obchodník, který uspokojil zákaznikovu potřebu a inkasoval peníze. Za vaše peníze konkrétní produkt nebo služba. Mne to přijde fér a co Vám?

Proti tomu stojí systém lose - win. Nutno podotknout, že dobře maskovaný!
Klient, co vložil jednorázový poplatek do systému, za něj nezískal nic víc nic míň než možnost "být začleněn" a sponzora (lovce hlav), který bude zřejmě časem inkasovat.

Vydělá na tom majitel pseudoMLM a pár naháněčů lidiček. Celkový potenciál takového projektu je řádově několik set, potažmo pár tisíc lidí a pak projekt úplně vyhasne.

 

Jedinou VIZÍ těchto společností je pomoc obyčejným lidem. Myšlenka pěkná, ale trochu to ve mne vzbuzuje pocit o pár století zpátky, kdy se církev tvářila jak je na straně lidí, ale přitom je vykořistovala. A tyto pseudoMLM jsou určeny právě této cílově skupině: naivním lidem co věří, nebo "lovcům", kteří ví komu co a jak nabídnout.

Jaký je Váš úhel pohledu?

Jak se tváříte na tyto systémy a jaké znáte?

 

Mějte se a smějte se milí čtenáři

 

Autor: Tomáš Řezníček | pátek 7.2.2014 17:24 | karma článku: 7,61 | přečteno: 591x
  • Další články autora

Tomáš Řezníček

Telefonní iluzionista

25.11.2015 v 0:00 | Karma: 7,95

Tomáš Řezníček

Swiss Golden

7.11.2014 v 22:55 | Karma: 12,51

Tomáš Řezníček

Pavučiny na zadku?

16.7.2014 v 8:51 | Karma: 4,90