Normy a regulace jsou cesta zpět !

Zajímá vás, co všechno chce EU regulovat ? Co způsobí její přezelenalá politika ? To vše a mnohem více naleznete v tomto článku.

Dříve (v minulém režimu) jsme na všechno měli regulace, od uzenin po školství. Poté přišlo krátké období rozkvětu (rozvolnění). Bohužel poté přišla EU a opět nám začala diktovat, co máme, či nemáme kupovat, co můžeme, nebo nemůžeme vyrábět, nebo jestli v ČR můžeme jíst pomazánkové máslo, či jenom smetanovou pomazánku.

EU nám zelená !!! Každý ekolog a přítel přírody musí mít radost. Doopravdy to přírodě pomůže ? Myslím si, že ne. Všichni sice musíme přispívat na ekologické likvidace elektroniky, či recyklaci odpadu (ze kterého jde nakonec stejně minimálně 50% na skládku, protože by se to nevyplatilo). Do nedávna jsme měli vyšší ceny energií, kvůli příplatku za zelenou energii. Podnikatelům neustále zvyšujeme výrobní náklady, protože musejí snižovat emise.

Jsem si vědom, že přírodu musíme chránit, ale pokud se u nás kvůli tomu nepřetržitě zdražuje a Čína na emise zvesela kašle. EU bude nekonkurenceschopná !!! V Americe klesají emise a zároveň i některé ceny. Jak je to možné ? Odpověď je jednoduchá. Břidlicový plyn ! Proč to nejde u nás ? Papalášové neustále diskutují jestli těžbu povolit, nebo ne. Žádný podnikatel nebude riskovat, že se mu kvůli rozhodnutí politiků nevrátí investice. Ekologie ano, ale s rozumem.  

Diktování EU dostává třetí rozměr. Před několika lety jsme zakázali žárovky, název rum(dnes Tuzemák) a spoustu dalšího. Nyní už ale budeme regulovat i příkon vysavačů, bezpečností opatření u bazénů, které si bude chtít postavit doma. Nové vysavače budou sice více ekologické, ale opět dražší. Dokonce zkoumají, jaký by měl bý limit litrů pro splachování na WC. Bohužel to není vtip.

Toto nejsou skutečné problémy, které by měla EU řešit. Měli bychom se zamyslet nad její budoucností. Jestli doopravdy chceme nekonkurenceschopnou,zelenou a diktující EU. Já takovou EU nechci a Vy?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Pytlík | neděle 7.9.2014 13:35 | karma článku: 14,53 | přečteno: 506x
  • Další články autora

Tomáš Pytlík

Děti, reklama a alkohol

17.7.2015 v 12:36 | Karma: 9,04

Tomáš Pytlík

Ostudný pád ministra školství

29.5.2015 v 18:57 | Karma: 36,08

Tomáš Pytlík

Je nutné vymýtit hazard ?

24.5.2015 v 11:19 | Karma: 9,40

Tomáš Pytlík

Adopce homosexuálními páry

14.9.2014 v 10:57 | Karma: 12,97