Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka Balán

2. 3. 2010 11:49
Bezvadný článek

Úplně s váma souhlasím. Nenechte se zastrašit těma řečma v diskuzi. Píšete pěkně a čtivě a taky je vidět, že víte, o čem psát. Tak hodně štěstí a jsem zvedavý na další články. R^

0 0
možnosti

Pitrýs

2. 3. 2010 11:44
Pěkný pokus, půjdete do hloubky?

článek se mi líbí, ale mohl jste se do toho obout víc konkrétněji a drsněji. doufám, že to příště napravíte! R^

0 0
možnosti

Dezo-Conka

26. 2. 2010 7:29
Nezlobte se, je to komunistický blábol.

Stát platí za svoje pojištěnce / 5 mln pojištěnců/ 723 Kč měsíčně, zaměstanavatel 2700 Kč měsíčně./ také 5 mln pojištěnců/ . V EU se tato částka pohybuje kolem 700 eur měsíčně.Léky máme dražší než ve Španělsku, ceny přístrojů jsou v rámci EU stejné.

80 mld jde na léky. V Itálii za běžné pojistné máte nárok jen na návštěvu praktika.

Pokuď vás pošle na USG vyšetření, platíte si jej sám,dalších cca 200 eur/asi USG břicha/, stejně tak jako RTG plic.Pokud navštívíte ortopeda o své vůli, platíte si návštevu sám/ cca 400 eur/.Viz blog Víta Kučíka: italské zdravotnictví. Ve Spanělsku návštěva praktika přijde na 3000 Kč , u nás na 170 Kč. Platíte si trabanta a jezdíte mercedesem.

Naše zdravotnictví to je plzeňské pivo za 1,20 Kč a gulášová polévka za 1 Kč.Vy a vaše komunistická verbež z řad ODS a ČSSD umíte jen plívat na lékaře.Antikarma, blábol

roku.

0 0
možnosti

Gmur

26. 2. 2010 10:01
Re: Nezlobte se, je to komunistický blábol.

to neni komunisticky blabol.

Pokud stovnavatr Italii nebo Spanelsko, tak jak je videt, TAM jsou urcena pravidla. A nejenom tam i v dalsich zemich Evropy. V Cesku je jen JEDNO pravidlo: pravidelny POVINNY odvod z platu. Pak ty 30 kc za navsetevu lejare, lekarn, pohotovosti (bez detailu).

Nenadavejte lidem,ze chteji jezdit v meercedesu, to se tu omila furt dokola.Normalni clovek, ktery plati to co platit ma, nema na system zdravotnictvi zadny vliv. Od toho tu jsou lekari, lekarska lobby a ministerstva. Ti se jen hadaji a prekrikuji. POkud se u nas zrusi hrazeni plomb nebo se bude hradit jen cast (ci neco jineho) , MUSELO by se to odrazit v odvodech za zdravotni pojisteni. Ale o tom se nediskutuje. Tohle je prave na zapade bezne, ze se plati ZAKLAD a to dalsi si kazdy muze (a nemusi) platit dobrovolne.

Pokud to zubarum nevyjhovuje, tak at se dohodnou s pojistovnou, ktera je preciPLATI, ne?

Ja sama zadne pojisteni na zuby nemam a proto platim MENE na mesicnim pojisteni.

0 0
možnosti

kuča

26. 2. 2010 5:14
Moc pěkný článek!

:-)   Stále platí pravidlo: Kdo má hodně, chce mít ještě víc! Viděl jste chudého zubaře, nebo chudého lékárníka i když lékáren je 4 x více než na min. režimu? Na něčem vydělám, na něčem prodělám - to je kapitalismus!! .............a vo tom to je...............;-O;-O;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 984x
Vystudoval jsem na vysoké škole mezinárodní vztahy, ale vždycky jsem se nejvíce zajímal o domácí politiku. Jsem zaměstnaný ve státní správě a mezi mé koníčky patří například literatura faktu a cestování.

Seznam rubrik