Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P13e44t32r 48Č47e53j62k22a

20. 5. 2016 11:28

1.) Vlastenectví spjaté s národním státem nemá "příliš dlouhou tradici" z toho důvodu, že ve větším měřítku bylo národům přiznáno právo na sebeurčení (za určitých podmínek) až v důsledku 1. SV.

2.) Přijde mi, že používáte slovo nacionalismus v pejorativním slova smyslu, přičemž nacionalismus není ve skutečnosti ničím jiným než prosazováním práva národa na sebeurčení. Logická spojitost státotvorný národ <=> stát, toť základní princip nacionalismu. Na této myšlence osobně nevidím nic "závadného". Naopak - z hlediska principu utváření společnosti, má tato myšlenka naprosto reálný, pragmatický základ. Vychází jednoduše z toho, že sounáležitý stát se snáze tvoří s lidmi, kteří mají obdobný ne-li stejný hodnotový systém, kulturní a společenské zvyklosti, historii atd. atd. Opakovaně píšu, že ten hodnotový systém je klíčový i z hlediska migrace, jakmile k nám přichází do Evropy lidé s naprosto odlišným (v podstatě protikladným) systémem hodnot, pak je integrace a poklidné soužití nemožné.

3.) Pan Beneš ve svém předchozím příspěvku výborně popsal, proč idea "Evropana" jako příslušníka jednoho národa, je nemožná. Historie USA je naprosto nesrovnatelný případ. V Evropě jsou rozdílnosti a příkopy mezi jednotlivými státy (zaviněné i historickými křivdami a nespravedlnostmi) natolik velké, že sjednocení do "jednoho národa" demokratickou cestou (tedy zdola, tak, že by si to přáli sami obyvatelé) je naprosto nemožné, nehledě na to, že tím dochází v podstatě k popírání sebe sama. Sounáležitost se společností se tvoří odspoda - nejdůležitější je rodina, další nejbližší, pak obyvatelé čtvrti / města, kraje, státu.... nemůžete člověku "nařídit" a odteď budeš Evropanem, zapomeň na to, že jsi Čech, příšlušník nějakého národa s x set letou tradicí a historií. Čech není stejný jako Francouz, Ital, Řek, Němec, Rakušan...... mimochodem, není právě porozumění a pochopení tohohle FAKTU, právě tou tolerancí k odlišnosti?

0 0
možnosti

Takže odsun Němců po 2. světové válce byl, dle autora, zločin? Absolutně nechápu proč.

Už před válkou docházelo ze strany obyvatelstva německé národnosti k útokům na Čechy a jejich majetek (útoky na obydlí, fyzické napadání, které v některých případech skončilo dokonce smrtí atd.). Po Mnichovu se útoky ještě více vyostřily, takže se strachem o život a jen s tím nejnutnějším muselo utéci plno Čechů, Židů a německých antifašistů. V posledních volbách před Mnichovem (obecní volby) 90% sudetských Němců volilo Henleinoivu stranu, která v té době již otevřeně deklarovala svůj cíl rozbití ČSR. Naprostá většina sudetských Němců uvítala připojení Sudet k říši a přívítala to, že se stali občany Říše - není bez zajímavosti, že říšská župa Sudety měla nejvyšší počet členů NSDAP k počtu obyvatel mezi všemi říšskými župami. Po válce došlo k odsunu obyvatel poraženého státu - což bylo, vzhledem k tedejší situaci, naprosto logické.

2 1
možnosti

Tohle pane Veselý autor neví nebo spíš nechce vědět. On se drží toho o tom chlebu, který jíš, toho píseň zpívej.

0 0
možnosti

ač jsem si dal předsevzetí že alespoň jeden váš výtvor přečtu až do konce tak to prostě nešlo ... fakt ne ... prokousal jsem se do třetího odstavce a po přečtení níže uvedených vět jsem to zapíchnul ... to se prostě nedá ... ;-D;-D

"Dovolte, abych to vysvětlil na jednom příkladu. Na sobě. Konceptem národního státu z 19. století pohrdám a směji se mu. Podporuji spojení Evropy v jeden stát a evropských národů do evropského národa"

1 1
možnosti
Foto

A já jsem si myslel, že Jára da Cimrman zemřel bezdětný.

9 1
možnosti
Foto

I73v43a41n 14M38a63r95e81k

19. 5. 2016 19:42

Vaše bláboly p.pseudonyme Peszyński" už dábno nečtu,vystačím si jen z jejich "názvem" . V každém případě jste na blogu největší ostudou a urážkou každého slušného a byť jen trochu soudného občana . RvRvRv

7 1
možnosti
Foto

I53v93a95n 34M95a94r53e76k

19. 5. 2016 20:56

Oprava . . . . . už dávno nečtu. . . . . . .R^

0 0
možnosti

RvRvRv Dlouho jsem na Vašem blogu nebyl a zase dlouho nebudu. Vy se nemůžrte vzpamatovat, Vy musí někam narazit hlavou a nebo na něco; pak se Vám třeba rozsvítí.

Nevíte, co je to pojem vlastenec, neznáte zák. 3/2002 sb. § 5 a jste sto let za opicema, protože i největší guru to odpískala; multikulturalismus vlivem muslimů selhal!!

7 3
možnosti

Hlídač nočních vlků..... geroj

5 0
možnosti

Nedovím se, že Váše upřimné (jak věřím) zamyšlení se

potkalo a ještě bude předmětem ostré kritiky všech "vlastenců". Je totiž příliš idealistické v současné realitě. Ukazuje však cestu do budoucnosti, která je však zatím velmi vzdálená a neodvažuji se odhadnout, kdy bychom se k ní mohli přiblížit.

3 2
možnosti

I kdybyste teoreticky měl pravdu, tak i v takovém případě je v tomto článku ten velký nedostatek, že se tam nepíše, že je to o daleké budoucnosti.

Kdyby někdo v době kamenné hovořil o cestě na Měsíc jako o vzdálené budoucnosti, byl by to geniální vizionář.

Kdyby jiný jeho současník o ní hovořil jako o něčem reálném v dohledné budoucnosti, byl by to blázen.

My žijeme nyní a musíme se buď zaměřit na to, co je realitou naší doby, nebo při hovorech o budoucnosti musíme jasně říci, že se to naší doby netýká. Třetí možnost neexistuje. Otec desetileté dívky též může říci "až se jednou Jindřiška vdá", ale zatím nemůže s její svatbou počítat pro nejbližší roky.

1 0
možnosti

Rv:-(To je ale smradu z té sebechvály:-(Rv

10 1
možnosti

Nebuďte na něj tak přísná. Už Jára Cimrman měl heslo:

"Nezapomeň se pochválit, nikdo jiný to za tebe neudělá"

7 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář