Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PLB

Ano, opravdu to vypadá, že Evropa nechá konflikt tak nějak vyhnít, tiše na něho zapomenout. Je to obrovský problém pro její budoucí důvěryhodnost v jakémkoli zahraničním angažmá, protože všichni jsem slyšeli silácké slova podpory a ta vzbudila samozřejmě očekávaný efekt. Ukrajina čeká pomoc a tak ji pomože má být, protože se za ní všichni postavili. Nebo je to zase to naše evropské řešení, slova a deklarace, ale když má dojtí na činy, tak si najdeme nějakou výmluvu?

0 0
možnosti
JN

Soudě podle hysterických reakcí místních Putinových milenců článek uhodil hřebík na hlavičku :-).

4 2
možnosti
JM

Á další, co nepochopil, že zde se nevedou spory zda Putin či Obama (ono je to koneckonců prašť jako uhoď), ale zde se chodíme bavit nad faktickými, intelektuálními, propagandistickými, stylistickými, gramatickými a osobnostními nedostatky autora a poklábosit o tom, zda aktuální článek je blbý nebo ještě blbější. 

Setupte ze svých nebeských výšin a obejměte se s bilinou plevelnou až z dalekého Harperova Bazaaru neb jejich úroveň (ne)argumentace je na stejně velmi nízké úrovni

3 2
možnosti
KD

Tomáši už máte sbaleno ? A kdy vyrazíte ? Snad budete mít v zákopech signál a pravidelně do svých blogů budete psát postřehy z osvobozovacích bojů.:-)

2 2
možnosti
Foto

Podle vykriku kremlohujeru v diskusi by se jednomu skoro zdalo, ze Ukrajina poslala vojaky do Ruska a ne naopak.   8-o

3 4
možnosti
PK

"vždy je lepší aktivní než pasivní přístup."

Jistě také existuje jedno velmi pravdivé přísloví "snaživý bl*ec je horší než třídní nepřítelů 

V podstatě to znamená že pokud je někdo nekompetentní a snaží se "aktivně" konat nějakou činnost, tak bez ohledu na to jak moc je přesvědčen o tom že páchá dobro a myslí to upřímně, tak daná snaha nejen že nevede ke zlepšení situace (často jí může ještě zhoršit) ale hlavně se bez efektu mrhají zdroje které se dali použít líp.

Takový člověk se sice upřímně snaží pomáhat ale jen svou činností škodí. A pro všechny je lépe kdyby nedělal vůbec nic. Viz třeba co se NATO povedlo v Libyi "upřímnou snahou místním pomoci".

nejhorší je že já skutečně věřím tomu že většina NATO skutečně do celé akce šla s úmyslem tamní populaci pomoci z vlastního přesvědčení správnosti takového kroku... ale výsledek není nic než katastrofa.

3 2
možnosti
KD

Autore, tak neváhejte a nebuďte pasivní. Ukrajina zřejmě potřebuje vaši pomoc. Jeďte tam a přihlaste se do nějakého dobrovolnického praporu, pan Štětina doporučuje Azov a zažeňte agresora až za Ural.EU

7 4
možnosti
JF

Úplně postačí, když se rus stáhne na své území a přestane okupovat Ukrajinské hranice

3 3
možnosti
Foto

Mně by stejně zajímalo, co vlastně má sledovat ruská agresivita, pokud má za cíl rozšiřování ruského území, kromě vlastního oslabení.

V r. 1938  československá generalita považovala hranice za nehajitelné, protože na jeden kilometr připadalo 12 vojáků.

2 1
možnosti
Foto

A plní  Ukrajina dohody Minsk II příkladně, beze zbytku a iniciativně? Asi nemá smysl pomáhat někomu, kdo neplní dohody.  Á tím dává legitimitu ruské agresi.

4 3
možnosti
Foto

Legimitu ruske agresi ? Nez ta agrese zacala, nebyly zadne dohody z Minska zapotrebi. At Rusaci tahnou a bude klid.

2 2
možnosti
AM

A ještě jednou mimochodem -- není zvláštní, že ten zájem o Ukřrajinu opadl v podstatě ve chvíli, kdy výrazně klesly ceny ropy a plynu, a tudíž se frackování jeví jako neperspektivní?

4 1
možnosti
JM

Řecko, mamlase, může strhnout Evropu do takové krize, jaká tady ještě nebyla. Problém s uprchlíky a míru hrozby pro evropskou civilizaci nejde měřit poměrně krotkou situací u nás (zatím jen zdemolovali vybavení tábora v Bělé), ale tím, co se děje zejména v D, UK, F, a Skandinávii. A tam je prostě multi kulti čím dál větší problém. Pro ilustraci doporučuji video na němž islámský fanatik nadává ministrovi vnitra, který přišel na setkání s občany, že si dovolil vlézt do muslimské zóny. Mluvíme o setkání s občany v Londýně.

A co se Ukrajiny týče, ve své selektivní slepotě si zřejmě nevšimli, že Viktoria "F**ck the EU" Nuland byla už někdy v květnu za Porošenkem, aby pro změnu "zje...la" jeho, že nedodržuje závěry dohody Minsk II, zejména v otázce legislativních závazků. No a v současnosti je v čilé komunikaci s Lavrovovým náměstkem (jméno se mi nechce hledat). Zřejmě došlo za jejich royalistickými zády k nějakému posunu (taková drzost) a von, ač jindy bdělý, si toho nevšiml. Zřejmě spolu demokratické SSA a nedemokratická RF upekli nějaký hnusný politický handl, která ponechala UA v ruské sféře vlivu, kam vždy patřila, výměnou za nějaký jiný zájem lídra demokratického světa. Moc toho o tom nikde není, takže blíže si netroufám odhadovat o co jde, neb děr, které je potřeba pozalepovat, je v korábu politiky Impéria Chaosu mnoho.

A co se uvadající RF týče, tak opět selektivně nezaznamenali setkání SCO, BRICS a EEU v Ufě, kde byli zástupci zemí reprezentující polovinu světové populace. Tak si vo tom něco načtou, možná, pokud tomu budou rozumět, by se měli objednat u zubaře, páč pokud maj poškozenou sklovinu, tak to skřípaní zubů, co je s velkou pravděpodobností čeká, by nemusela vydržet.

14 4
možnosti
JF
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1003x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář