Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Souhlas!

Ani naše vláda také má jen svoje zájmy a hodnoty skutečné nectí. Čínští komunisté jsou důležitější, i když nám zatím vůbec nic nepřinesli!

:-)

0 0
možnosti
HA

Není podstatné, zda jsou komusnisté, ale zda jsou humanisté.

A čínský režim o humanismus vůbec nejeví snahu - protože je taky reaslistický.

0 0
možnosti
VR

Robejška sleduji dlouhodobě a nevšiml jsem si ani jednoho proruského vyjádření. Dovolím si tedy poznamenat, že ten kdo Realisty a Robejška označuje jako prokremelské či proruské, tak ten lže.

0 0
možnosti
HA

Realismus ale velí nedbát na hodnoty a sledovat snažší cestu.

Což je v tuto chvíli skutečně ta ruská.

0 0
možnosti
MB

Není nad to mít neustále nějakého nepřítele, že pane autore. A když jiní vyšumí tak si nějakého najdeme co. Jak někdo v diskusi už napsal, Jasánek jak vyšitý.

2 2
možnosti
MS

Skoda, ze pan autor nema koule na to obhajit si sve idelay s konfrontaci realistickych argumentu ze v diskuzi.

To jsou ti idealiste... Reknou, co by chteli a pokud maji moc, tak to udelaji. Bez ohledu na namitky realistu. A nekdy to skonci hodne spatne.

3 1
možnosti
JH

Kremelská a nacionalistická strana? Tak to je už vrchol bezmocnosti a ustrnulosti pana autora 

7 1
možnosti
Foto

Já myslím, že problém je v tom, že idealisté se starají o ideály, morálku a další vzletná hesla za peníze nás všech, kdyby to měli platit ze svého v tu ránu by z nich byli realisté, není to tak? Morálka a ideály jsou pro vás nejvíc jen pokud můžete šátrat v mé peněžence a "ujídat" mým dětem z talíře, kdyby toho nebylo, všechny své ideály bez problémů zahodíte a stanou se z vás realisté. Nebo se mýlím a své ideály si financujete ze svého?

9 1
možnosti
HA

Ano, morálkou se člověk nenají.

A ani se neopije.

Dokonce ani iPhone si za ni nekoupí...

0 0
možnosti
VP

Jestli to dobře chápu, vize echt českých vizionářů je věřit, že v USA zvolí prezidenta, který:

1) Prostřednictvím humanitárního bombardování u zbylých přeživších vzbudí lásku k demokracii a k západním hodnotám. To je jistě velmi originální myšlenka.

2) Díky tomu, že budeme slepě adorovat USA, tak nás budou nějak víc chránit nebo co. To je úplný nesmysl

S USA mám dvacet let zkušeností v oblasti byznysu. Mají rádi úspěšné silné partnery, ale ne s prominutím vlezdoprdelky. A když dělají důležitá rozhodnutí, tak je udělají bez jakéhokoli sentimentu, tak je to výhodné pro ně. Dřív mě to trochu vadilo, ale je to fér, předvídatelné a pragmatické nebo realistické.

Zda je to v politice jinak, nechť každý posoudí prostým pohledem do historie.

Jediná cesta pro naši zemi je dle mého názoru pracovat na našem růstu, tak jak nejlépe umíme.

7 1
možnosti
Foto

O24t15t89o 85Č32e98r30n22ý

26. 11. 2016 20:43

Reálný jste, Peszyński, viděl jsem vás běhat po různých demonstracích, ale idealista, to těžko. Idealista je od slova idea - myšlenka. A to je právě u vás ten problém. Že málokterá je vaše.

11 2
možnosti

P16e88t85r 83Č82e85j44k66a

26. 11. 2016 20:16

Jinak pár komentářů ještě, které bych jako pragmatik a realista rád vypíchnul:

1.) lidská práva demokracie apod. jsou hezká idea, kterou má cenu vytahovat v momentě, kdy máte sílu je prosazovat a kdy výsledek takového prosazení bude pozitivní. Poslední desetiletí ukázalo, že nejenže západ ztrácí půdu pod vlastníma nohama, ale hlavně - všude tam, kam se snažil něco z toho "vyvézt", tak všude to dopadlo naprostou katastrofou. Já nerozporuju lidská práva apod. jako hezkou vizi, já pouze říkám, že v současné době BOHUŽEL platí, že jsou tu země, které jimi vysloveně opovrhují - a těm je tudíž těžko vnutíte. Jinak řečeno, je třeba situaci obrátit a vyhodnotit tak, že lidská práva, demokracie apod. patří jen a pouze těm, kteří je sami chtějí, uznávají a respektují u jiných.

2.) vztah EU - Rusko.... problém EU ve skutečností není Rusko, ale EU sama. Ano, my potřebujeme silnou EU, ale co to ve skutečnosti znamená? To, že potřebujeme JEDNOTNOU Evropu.... a kdy ta Evropa bude jednotná - JEN A POUZE tehdy, pokud EU bude zastupovat společný zájem VŠECH členských zemí. Určitě mi to podsunete jako adoraci, ve skutečnosti je to stížnost - Putin jako státník na světové scéně nemá konkurenta - nemá adekvátní protiváhu ani v Obamovi (bohužel) a v EU není jediná figura, která by si mohla byť i jenom myslet, že může mluvit za EU jako celek - a proč? Protože EU hloubkou a šíří svojí integrace se rozdroluje sama - EU sama sebe dáví a důsledkem je její neakceschopnost a nulová efektivita.... Platí dlouhodobě, že smlouvy a pravidla v EU jsou pouze cáry papíru.... A taková EU je v důsledku Putinovi samozřejmě pro smích a takovou EU rozloží jedna dvě, protože národní zájmy jednotlivých států v EU jsou a zákonitě MUSÍ být rozličné! EU vůči Rusku bude mnohem silnější politický hráč, pokud bude mít EU tu sílu opravdu zastupovat 27 zemí s jednotným postojem a zájmem....

6 0
možnosti

P26e96t40r 53Č98e18j95k77a

26. 11. 2016 20:18

Btw - k první větě radši dodávám - nejsem členem ani žádným spolupracovníkem toho Robejškova politického subjektu - byť narovinu přiznávám, je to první politická strana, u které uvažuji o nějaké angažovanější spolupráci - možná i členství....

4 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář