Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Já mám dotaz: Je havlismus vrozená duševní porucha (jako fašismus nebo komunismus), nebo se k tomu může nějak dopracovat i slušný člověk?

Ne, omlouvám se. A teď vážně: 

Pana prezidenta Havla jsem měl dlouho dobu v oblibě, ale to se změnilo díky těm, kteří se v současnosti tak rádi Havlovým odkazem ohánějí. Buď se současní Havlisté ohánějí odkazem pana prezidenta Havla neprávem, a ten se musí kvůli jejich počínání obracet v hrobě... Anebo je skutečným Havlovým odkazem pod hesly "pravdy a lásky" šířit "lež a nenávist" - a potom jsem se tedy zmýlil já v mém vnímání pana prezidenta Havla.

Nenarážím tímto na aktuální článek, spíše na chování Havlistů v širším kontextu.

0 2
možnosti
Foto

Dobre napsano. R^

V Putinovi nam roste novy Hitler a podporuji ho ti sami lide jako tehdy. Mlzeni i servilnost pana prezidenta se da prirovnat k vyrokum britskeho premiera Chamberleina a Putinova "pomoc" etnickym Rusum zijicim v pohranici k Hitlerove pomoci sudetskym Nemcum.

Kdyz se tehdy proti rostouci agresivite risskeho kanclere postavil Winston Churchill, oznacili ho naciste i komuniste za "valecneho stvace". A sami sebe za "bojovniky za mir".

Podivejte se na dnesni zastance ruskeho Vudce. Nezmenilo se vubec nic.

3 3
možnosti
Foto

Kde a kdy označili komunisté Churchilla za válečného štváče v souvislosti s Mnichovem. Oficiální politikou SSSR byla obhajoba územní integrity Československa, odmítnutí Mnichova.

2 2
možnosti
Foto

Pane bloggere, my tři jsme eurofederalisté, což je daleko důležitější než Putin, a to nás mělo vést k tomu, že bychom neměli navzájem vyhazovat z jedné lodi, kde veslařů je velmi málo.

0 1
možnosti
AS

A77d10a17m 60S23t41a48v93a

3. 6. 2015 14:02

".... povinností slušného člověka...": Tak to vy protestovat nesmíte ani náhodou!

2 2
možnosti
ZM

Víte, Tomáši, Zemanovi bych s chutí otloukl o hlavu spoustu "věcí" z jeho bývalého působení (předseda ČSSD, premiér.....) a pokud by ve finále prezidentské volby měl důstojnějšího soupeře, tak bych ho ani nevolil.

Ale nyní musím říct, že jako prezident mi Zeman vyhovuje a názory lidí jako vy, mě jen utvrzují v přesvědčení že jsem volil dobře.

11 4
možnosti
JN

Aniž bych si byť jen nepatrně vážil názorů pana Schwarzenberga, měřeno logikou jeho nedávného vyjádření je pro mě ctí, že mě taková spodina jako autor považuje za neslušného.

11 4
možnosti
Foto

Já vidím cestu v hledání kanidátů na příští presidentské volby. Hlavně ale v jejich obraně před špínou proruských a komunistických grázlů, kteří budou cíleně ničit jejich kreditibilitu, pomlouvat je, z blbostí dělat zásadní kauzy a vubec hnojařit ve veřejném prostoru.

4 0
možnosti
ZM

Ve spolupráci s "pražským majdanem" bude vaše "cesta" jistě úspěšná.

4 2
možnosti
JM

Ajko von Peszavár zaujímá morální postoj vůči názorovým odpůrcům, bolševik jeden.

Dokonce cituje Fialu, protože prostě při své limitované kapacitě není schopen pochopit, že když politik řekne, že nás něco ohrožuje (prý Zemanův postoj k UA), tak by měla okamžitě následovat otázka Proč? nebo Čím? a politik by měl vysvětlit (což oni při vykřikování propagandistických hesel nikdy nedělají)

Nějak matně se rozvzpomínám, že jakýsi Neville Chamberlain svého času vykřikoval, že postoj Čechů k Sudetám ohrožuje Anglii a podepsal Mnichovskou dohodu. Díky ní obsadil Hitler ve dvou etapách ČR, čímž získal přístup ke kapacitě a schopnostem českého průmyslu, to mu umožnilo rozpoutat WW2, která následně citelně zasáhla Anglii. Nevillovi zkrátka nikdo nepoložil otázku čím nebo proč ten postoj Čechů ohrožuje Anglii. A přitom v parlamentu jeden řadový poslanec, jakýsi Winston Churchill, pronášel plamenné projevy, v nichž na sílu českého průmyslu upozorňoval ("...jediná zbrojovka v ČSR, Škoda Plzeň, vyrobí více zbraní než všechny továrny v GB dohromady.")

Jenže pitomci se prostě neptají a potom někde na nějakém tom Martově poli pochodují za svitu pochodní a víření píšťal a bubnů rovnou na nepřítele (jakéhokoli a třeba jen názorového oponenta) 

Takže mým závěrem je, že než protestovat proti Zemanovi, je povinností každého slušného člověka protestovat proti válečné propagandě a tuposti a fanatismu jejích konzumentů, což já mimo jiné činím v diskusích pod články tohoto autora.

11 3
možnosti
Foto

Presne naopak, pane Moucka. Rv Viz muj komentar nahore.

2 1
možnosti
JS

Už úvodní titulek Vašeho článku je názorným příkladem rétorické manipulace. Kdo neprotestuje proti Zemanovi, automaticky se ocitá v táboře neslušných lidí.

Svůj osobní názor vyhlašujete za "morální povinnost slušného člověka". Sám sebe tím klasifikujete nejen jako slušného člověka, ale také jako někoho, kdo určuje "morální povinnosti" ostatních lidí. 

Pokud chcete někoho kritizovat a použijete k tomu demagogické metody, tak musíte počítat s tím, že to Vaši snahu naprosto degraduje.

9 1
možnosti
AS

A51d70a77m 55S68t95a31v53a

3. 6. 2015 14:04

jasný, autor je anarchistický demagog, marxisticky šmrncnutý

0 0
možnosti
LB

Dobrý den, jak se zde už píše, chybí dokumentace vaší akce, kolik bylo lidí, jaké jste měli počasí apod. Dále si ujasněte pojem velezrada. A jestli vy se se svými názory považujete za toho jediného slušného, tak rád budu patřit mezi neslušné! A jen tak mimochodem, mám na vás dotaz: Co si mám myslet o státu, kde do vysokých funkcí jsou jmenováni kamarádi, kteří jsou trestně stíháni a nemají státní občanství dané země? Jsem zvědav, zda odpovíte.

9 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1003x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář