Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panie Tomaszu, myslím, že s tím neustálým obviňováním našich občanů z xenofobie to přeháníte.

Jistě ván neuniklo, že v regionu, který měl tu smůlu, že jste se v něm narodil a nyní je vděčný Praze, že jste v ní našel nový domov, dlouhá léta působí PZKO czyli Polski Związek Kulturalno-Oświatowy w Republice Czeskiej. Tento spolek je finančně podporován českým státem. Rovněž v tom kraji v řada měst a obcí má dvojjazyčné názvy, v některých jsou i dvojjazyčné názvy ulic, v jízdním řádu jsou železniční stanice uvedeny rovněž dvojjazyčně, a na urządu Gminy v těch obcích mají dva jednací jazyky, někdy je čeština tím druhým, méně používaným. Dokonce i faloř tam slouží mši dvojjazyčně.

To mi nějak nepřipadá, že bychom byli nějací šovinisté.

Kromě toho u nás žije jiná národnostní menšina, která má několik desítek různých vzdělávacích, kulturních a jinak spravedlivě zajišťujících organizací, které jsou rovněž financovány ze státního rozpočtu.

Taky u  nás žije početná národnostní menšina ze Slovenska. A většina Čechů je ráda a uvědomuje si, že kdyby u nás nebyli Slováci, neměli bychom kam chodit k zubaři. 

A samozřejmě nejpočetnější národnostní menšinou u nás jsou Ukrajinci. Většina je pro naši zemi přínosem, ale najdou se mez nimi i takoví, kteří s jakýmsi pochybným spolkem dělají bordel v centru hlavního města a dokonce se účastnili demonstrace napadající prezidenta země, která je hostí.

A pokud jde o národnosti mimoevropské, žijí u nás Vietnamci, Mongolové...

Všichni jsou u nás rádi a je jim tu lépe, než jim bylo ve staré vlasti.

4 1
možnosti

"Jednou z tragédií nynější situace je i fakt, že každý vygumovaný skinhead, každá hysterická profesionální matka a každý údajně spravedlivě rozhořčený tatínek se považuje za odborníka na uprchlický problém."

Nějak vám v tom výčtu chybí vygumovaný Peszynski, kterého z po za oceánu kontroluje, instruuje a občas i pochválí neméně vygumovaný Bilina.

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Foto

I35v50a79n 52M96a49r17e81k

16. 8. 2015 19:28

!!Upozornění . . . tyto blogy nejsou z "pera" p.Peszyńského,jmenovaný týpek totiž není schopen napsat jedinou větu aby v ni nenasekal kopu chyb a překlepů. Důkaz? Stačí si přečíst jeho "příspěvek" úplně  na konci debaty  i "příspěvky" v debatách  jinde 8-oRv!!

2 1
možnosti

Číst článek od někoho, kdo patrně nikdy neopustil hranice Evropy, že dění na Ukrajině (na které taky nikdy nebyl), je tím "NEJperverznějším" děním, je nad lidské síly. Doporučuji autorovi vyjet někam do krizových oblastí Afriky, aby si mohl subjektivně poopravit dno perverzity současného světa. Nebo by si mohl něco přečíst o skandálu kolem Planned Parenthood, US korporátním státem dotované organizace, která dodávala komerčním subjektům orgány potracených dětí. To je teprve perverzita, panečku.

A dále bych ho znova rád upozornil, ač jsem si vědom, že vzhledem k jeho kognitivním schopnostem je to zbytečná práce, že svět v podstatě dává ruce od Ukrajiny pryč a to bez ohledu na to, co si Putinovi fanoušci nebo jeho odpůrci přejí. Ukrajina se tak stává další z řady rozvrácených zemi, které se staly obětí geopolitických her velmocí (Irák, Sýrie, Afghanistán, bývalá Jugoslávie, Libye atd atd atd). A jen hlupáci se domnívají, že v těchto velmocenských hrách existuje hodná a zlá strana a pak píšou úplně pitomé články, jako například von, Pupíku, a nebo ještě pitomnější příspěvky pod těmi články jako například jeho epigon a alter ego Kanajko van der Yukon Territory.

8 1
možnosti

Ukrajina by se jistě řešit měla,ale problém Řecka a imigrantů je stejně důležitý.A ne každý,kdo je proti přijímání hromadného počtu imigrantů je putinovec a xenofob,to by musela být Austrále nejproruštější a nejxenofobnější.A pak Rusko,ať je jaké chce,není tak hloupé,aby válčilo se Západem,nikdo by nic nezískal,o katastrofických následcích ani nemluvím.

2 1
možnosti
Foto

Já nevím jak vy, pane Peszyński, já mám ještě léto.

1 1
možnosti

A není to náhodou obráceně? Propagandistické tažení proti Rusku má odvést pozornost od problémů s uprchlíky?

5 1
možnosti

Takže uprchlíci se chovají jak utržení ze řetězu, myslí si, že si před nima sedneme na zadek a může za to Putin. Řecko si žilo na vysoké noze a rozházelo a projedlo co mohlo a doplácí na to Evropa. Ale tady autor bude tvrdit, že kdo je proti uprchlíkům, nebo se jich bojí je putinovec nebo pod ruskou propagandou. Přitom sám je ukázkou takové zvrácené propagandy, že se divím, že se mu ze sebe nezvedá žaludek. A Ukrajině pomůže, když se její vláda začne věnovat lidem a něco pro ně dělat. Teď mě docela zaujalo, jak chtějí řešit nedostat tepla v zimě v bytech. Místo aby se snažili sehnat palivo pro teplárny a dohodnout dodávky, tak chtějí v zákoně snížit nejnižší teplotu v bytě. Mají málo energie, ale místo svým lidem ji posílají do Polska. Proč nepíšete o těchto věcech?

5 3
možnosti

I67g22o42r 80K94r83e74s60t62a

16. 8. 2015 17:47

Já říkám zaplaťpánbůh za Rusko a za Putina, ještě budeme rádi až budou Evropu tahat z průseru zvaného islámský terror. Pokud to ovšem podobní jako autor blogu nepokazí. Proti takovým je třeba neustále v předvolební kampani vystupovat a upozorňovat na nebezpečí, do kterého nás chtějí podobní sluníčkáři zatáhnout.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1003x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář