Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
II

Tak mě při čtení toho Vašeho blogu napadlo, zda by Česko, když když zde krátkodobě, dlouhodobě i trvale pobývá poměrně dost Ukrajinců i Rusů, nemohlo zafungovat jako prostředí k vytvoření nějaké platformy vzájemného dialogu. Tím nemyslím nějaké oficiální jednání, jak to navrhoval myslím Zeman, ale neformální. K utlumení všech těch národnostních vášní a eventuálně třeba i k posílení domácí opozice proti Putinovi... hážu to do virtuálního prostoru jako mem, ať se ujme, pokud někde padne na úrodnou půdu :)

1 0
možnosti
TP

zajiamvý nápad.. ale v podstatě to už funguje.. možná se budete divit, ale v Praze na majdanu , na Staromáku spolu Rusové a Ukrajinci normálně mluví.. někdy se hádají..ale já jsem mezi nimi žádnou národnostní vášeň nezaznamenal... nenávst se šíří přes média, tváři v tvář se lidé chovají jinak, pokud nemají v ruce zbraně...

Mimochodem, jeden z hlavních organizátorů majdanu v Praze není Ukrajinec, ale Rus... A do prahy ruská opzice jezdí.. možná častěji než by se vědělo

0 0
možnosti
Foto

Jsou dvě nejsmradlavější věci na světě. Jednou z nich je samochvála, tu druhou asi jmenovat nemusím...

2 1
možnosti
DM

Pane autore, kdyz pomahate s organizaci, tak to byste mozna mohl vedet, kdo z Magistratu a na jak dlouho vam ten zaber prostranstvi povolil. Reknete nam to?

2 1
možnosti
JC

Já bych ta také rád věděl. A jestli také platí za zábor veřejného prostoru, jako např. stavební firmy.

1 1
možnosti
Foto

To ze je mnoho Rusu proti Putinovi a jeho agresi me neprakvapuje. Vzdyt i v Nemecku a SSSR se nasli lide kteri byli proti Hitlerovi, Stalinovi a jejich zverstvum.

Jenze bohuzel - ten nestastny narod temer nepoznal svobodu a kdyz se mu naskytla vzacna prilezitost jit cestou demokracie a rozloucit se s hruznou minulosti, zvolil do sveho cela prolhaneho darebaka z KGB. Nasledky tehle ruske zaostalosti ted neseme vsichni.

Je neuveritelne, ze se i v Cesku najde skupina lidi, kteri Putlera ve sve zvrhlosti a podporuji ......Rv

2 3
možnosti
PK

Když rusům byla z venčí vnucena změna systému který se měl šanci pomalu a kontrolovaně měnit při odstřelu SSSR, tak skončili s ožralou troskou Jelzinem a absolutním chaosem kde měl průměrný drogový gang větší moc než jakákoli část státu.

tohle je co má většina rusů nyní asociované pod pojmem "svoboda a demokracie". (a doporučuji vám se neptat co si pod těmito pojmy nyní představují třeba Libyjci a nebo sever Iráku)

2 2
možnosti
MM

Pane Peszyński, pokud je to pokojná akce jak píšete, obsahuje ta petice i omluvu popáleným policistům, na které demonstranti na Majdanu 3 měsíce házely zápalné lahve? Obsahuje také omluvu z Majdanu vzešlé vlády, že ukrajinská armáda bombarduje vlastní civilní obyvatelstvo? A obsahuje také poděkování těm, co Majdan financovali?

8 5
možnosti
KV

Doufam, ze se v te petici i distancuji od zlocinu v Dome odboru v Odese - upaleni mladych lidii s detmi !

2 3
možnosti
JZ

Rusové mně zavraždili ženu, a to já neodpouštím.

3 3
možnosti
PS

To jako vsichni kolektivne? Vsech 150 milionu? 8-o

3 2
možnosti
PS

Zajimavy je pocet ucastniku techto akci z Ukrajiny. Na to, ze v CR zije staticice Ukrajincu jich na dobne politicke akce chodi zalostne malo. Obvykle mnohem mene nez se jich v nedeli sejde  v libovolnem pravoslavnem nebo reckokatolickem kostele. Podle mne to ukazuje, ze vetsina Ukrajincu jsou rozumni lide, kterï uprednostnuji praci pro svou rodinu pred spinavou politikou.

3 2
možnosti
Foto

Z toho si nic nedelejte. Na ruzne akce Vyvadilovych "Pratel Ruska" a ruzne antiamericke demonstrace chodi vetsinou jen kolem 10 lidi (kdyz pocitame i novinare) a taky z toho nikdo nevyvozuje zadne zavery.

4 2
možnosti
JN

" Člověk si říká, tak by to mělo být, lidé by spolu měli mluvit a ne po sobě střílet."

Pane Tomaszi, gratuluji vám ke změně názoru. Ještě včera každý, kdo měl jiný názor byl pro vás krvežíznivý putinista a vyhrožoval jste, že s takovými je třeba zúčtovat. A taky jste se netajil zklamáním, že byla ukončena palba.

4 3
možnosti
TP

já sem své názory nezměnil ani o milimetr

0 0
možnosti
Foto

Delate dobrou vec Tomasi. R^   Z tech vykriku ceskych Quislingu a kremlohujeru si nic nedelejte.

5 9
možnosti
KV

Vite vubec kdo to byl a co delal ?

2 2
možnosti
JM

Ajko sice ohnivě bojuje  za demokracii a svobodu, ale jakmile je konfrontován s praktickými projevy těchto fenoménů, je, cituji "zklamán". Inu vyřešil to tak, jak to zástupci prafdy und liebe über alles řeší vždy: shazováním (byť na fantaického válečného štváče Ajka velmi umírněným) Čechů, zde jsme konkrétně "pasivní a do sebe zahledění", jindy "čecháčci" atd. Takhle prafda und liebe über alles intelektuálně-kavárensky řeší to, že drtivá většina Čechů na jejich elitářské a "pokrokové" názory v lepším případě kašle, v horším je ostře proti. Prostě lidi jsou blbí, protože my jsme elita, tak oni mají poslouchat co my chceme, protože to je správné, jelikož nám z toho plyne nejvíce peněz.

Dále se mi líbí, kterak Ajko cudně zamlčel počty sebraných podpisů a uvedl jen kvantitativně zcela neutrální procenta. Zřejmě to udělal s ohledem na nás, aby se nám z toho závratného čísla nezatočila hlava a tak z toho můžeme odvodit jen to, že je signatářů více než 4, protože nejmenší zmiňované procento je  25.

JInak je roztomilé, jak původně svolávali tuhle šaškárnu  jako protest proti prý "zbabělému" postoji české vlády, ale v celém článku (i tom včerejším) nečtu nic jiného než báťuška Putin sem a zase tam. Zřejmě už tahle sebranka není ani kolektivně schopna udržet myšlenku déle než 24 hodin.

Ale zklamán su já. Čekal jsem, že na ty policisty hodíte nějaký ten molotov, když je to majdan a protest. A že budete stříleni ze střech, ale zřejmě je náš režim přes zakolísání v otázce sankcí stále dostatečně loajální ke 4. říši, ani z naší destabilizace neplyne zámořskému impériu žádná výhoda, takže je to jenom takové hraní si na Staromáku. Nechci vám do toho kecat, ale nebylo by vám líp někde, kde by bylo k dispozici pískoviště, průlezky a houpačky?

A písnička pro Ajka je dnes ukázkou kam to vede, když fanatici začnou exportovat svou pravdu:

https://www.youtube.com/watch?v=C9lfDGBILMc

13 3
možnosti
LN

..pěkně jste se nám rozpovídal Ancvaji....:-/...můžu si o organizátorech myslet co chci...ale faktem je ..že oni na tom náměstí byli....tedy že svůj názor neprezentují jen na skle..ale i na ulici...a to je třeba ocenit....ať už se vám to líbí nebo ne....

6 4
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář