Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P78e14t83r 94S79u14s44k19e

14. 11. 2015 20:49

Tak jsem se sem chodil vždycky zasmát. Už mě to přešlo. Ověřte si fakta a pak něco plkejte. Goebels si dal tu práci, že alespoň něco na jeho lžích byla pravda. Vy se opravdu neštítíte ničeho, abyste si mohl plivnout na toho, kdo nesdílí stejné dobrose.ské a utopické vize.

Nemám Karla rád, ale nechápu, co mu dáváte za vinu vy (to malé "v" je tu schválně).

1) Nápravně výchovné zařízení v Minkovicích bylo zdrojem pracovníků pro jeden z více závodů Preciosy. Preciosa tedy zdaleka nebyla jeho součástí. V tomto období jsem tu pracoval jako konstruktér, takže oproti vám jsem to zažil na vlastní oči.

2) Ve zcela obdobných provozech pracovali v tomto i jiných závodech i civilní zaměstnanci. V krátkém období po revoluci, kdy jsem se živil rukama, jsem si to vyzkoušel také (manipulace s 6-tikilovými aparáty, zmiňovaná v článku, na který vede jeden odkaz v diskusi). Ano, pracovní podmínky pro vězně byly horší, měli například kratší přestávky.

3) Ti z "civilů", kteří se byli podívat v nové věznici, dokončené před revolucí, ji přezdili na "Hotel Korálek"

4) Jak je uvedeno v bodu 1 - vězení bylo pro Preciosu v Minkovicích zásadním zdrojem pracovníků, ale nebylo součástí Preciosy. To, co se odehrávalo mimo provoz, bylo zcela v kompetenci bachařů. A co mezi nimi bylo za lidský odpad, je věc zřejmá, ale trochu jiná.

5) Procento politických vězňů tu bylo mizivé (ostatní většinou recidivisté, násilné trestné činy atd.) - nicméně to neomlouvá zacházení s nimi. I kdyby to byl jeden člověk.

6) Pod vedením Karla byla Preciosa zachráněna poté, co Havel propustil i lidský odpad, který se sice k brusům zčásti vrátil, zčásti ale skončil v jiných nápravných zařízeních. Na jejich místa nastoupili civilní pracovníci.

Než se opět budete do někoho navážet, dejte to přečíst někomu, kdo má IQ alespoň 80 a dokáže článek posoudit z hlediska čtenáře o něco inteligentnějšího, než je pisatel.

7 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář