Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Turecko už 40 let okupuje sever Kypru ale nějak to jeho členství v mezinárodní koalici nebrání...

OSN už je pomocí rezoluce vyháněla několikrát... 

Jenom jaksi Turecko nechce akceptovat podmínku aby ze severu Kypru odsunulo všechny turky kteří neměli Kyperské občanství před rokem 1974 (tj začátkem okupace). dokud to neudělá tak Kypr prostě nechce dané území přijmout.

A tento stát máme v NATO (okupuje jen člena EU :D)

0 0
možnosti

M76a54r16e31k 24Š19n58o11b38r

7. 10. 2015 23:34

Ta podpora prý umírněné opozice v Sýrii mi něco připomíná ... když Američani podporovali bojovníky proti Sovětské armádě v Afghánistánu, podporovali i jistého Usámu bin Ládina. Zřejmě se nepoučili, což je podle mne v moderní historii dost častou chybou zahraniční politiky USA a zemí Západu. Získali jsme pocit, že naše hodnoty jsou jaksi nadřazené a všeobecně využitelné kdekoliv na světě, ale ono to tak není. Jsou státy, jsem přesvědčen že i na Blízkém východě, ve kterých nebude klid, pokud v nich nebude vládnout nějaký diktátor. Demokracie je hezká věc, která ale není samozřejmostí. V Libyi byl svržen Kaddáfí a silně pochybuji, že to té zemi prospělo. V Iráku byl svržen Husajn a na klidu to nepřidalo ani této zemi. Mimo jiné Husajn útočil na Kurdy a média dost často toto uváděla a v nynější situaci v Sýrii na Kurdy útočí Turecko a je ticho po pěšině. 

Za sebe říkám, že Rusům v tom co podnikají v Sýrii fandím. A že tím sledují své zájmy? A co jiného dělají ve světě Američané, Číňané a další? Podle mě je sledování svých zájmů naprosto přirozené.

1 3
možnosti
Foto

J11i72r95i 74B43i79l53i91n60a

8. 10. 2015 15:51

Americani Bin Ladina nikdy nepodporovali. Al Kaida byla zalozena az po odchodu Rusu z Afghanistanu. Priste bych prosil nelhat. Rv

0 2
možnosti

Když jsem si přečetl nadpis, tak jsem se těšil, že to tedy protentokrát bude bez těch (mentálních n)emocí, ale je to opět jen snůška úderných bolševických hesel a hysterických výkřiků. Zřejmě politruci z ÍÍJŮSÍ nejsou ničeho jiného schopni.

"... ruský zásah v Sýrii ... nejenže nepomůže vyřešit syrský problém, ale naopak povede k jeho výraznému zhoršení." Proč? Čím? Tvrzení samo o sobě bez věcných argumentů je zcela bezcenou floskulí, jaké kolem sebe neustále trousí politici. Jedině, že by to vyhodnocovali podle podobných intervencí USA v kulturně odlišných zemí, které se následně vždy utopí v chaosu. Na to se dá říci jedině: Uvidíme, když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž.

Co se té "infiltrace" týče, už jsem jim, Ajko, posledně napsal, slovníkovou definici  toho slova. Nemám pocit, že by se tam Rusové potají vplížili převlečení za alavity

O co opírají své tvrzení, že Rusové lžou v otázce útoků na islámský stát Dokonce ani západní média hlavního proudu nepopírají zásahy vojenských cílů IS, jen to vždy naředí obrovskou, leč impotentní porcí reakcí na přehmaty typu narušení tureckého vzdušného prostoru ruskou stíhačkou. 

O jaké konfrontaci se Západem to u všech všudy melou? Mohli by přijít do kontaktu snad s americkými instruktory, kteří islámské bojovníky cvičí a se zásobovacími letadly, které shazují na hlavy islamistů zásoby, zbraně a munici.

A co se jejich pohoršení týče, já myslím, že jenom maj strach, že ta kampaň bude krátká, rázná, s rychlými výsledky v podobě obnovy kontroly syrských jednotek nad syrským územím a likvidací IS, což bude silně kontrastovat s 1,5 ročními nulovými výsledky tzv. koalice 60ti států. A voni a jejich ÍÍJŮCÍ pak budou vypadat jako houf zmatených idiotů 

Jinak nebezpečí eskalace konfliktu tam je, ale úplně jinde než jejich změklé mozky vymyslely

Izrael má velký problém s přítomností íránských pozemních jednotek v Sýrii, na syrské hranici soustřeďují jednotky a pokud se do toho zamíchají, tak tady máme situaci pro třetí světovou

4 2
možnosti
Foto

J29i47r23i 31B28i35l16i95n30a

7. 10. 2015 19:48

To ze Rusove bombarduji i uzemi ktera jsou pod kontrolou demokraticke opozice, to potvrdily vedle zpravodajskych sluzeb nekolika zemi i predni agentury.

Rusum jde v Syrii o to, aby udrzeli u moci sveho  diktatora. O ukonceni valky na ktere vydelavaji miliardy prodejem zbrani nebo o vyreseni uprchlicke krize jen sotva. Z obou veci maji totiz prospech.

Svet neni cernobily, pane Moucka. Zkuste zacit premyslet, cerpat z nezavislych pramenu a snad se vam jednou povede napsat prvni komentar bez vaseho obvykleho lhani, bezducheho papouskovani propagandy ruskeho diktatora a bez urazeni bloggera i ostatnich diskuteru. Rv

0 4
možnosti
Foto

To jsem netušil, že islámští radikálové mají ve Vaší osobě takovou podporu.

4 2
možnosti

autor a Bílek apelují...já taky apeluji ...na jejich b.bost...jinak páni výše uvedení se asi zalknou...protože Rusáky chce požádat i Irán oficiálně o pomoc ...protože nechce Amiky na svém území...jinak UA již netáhne...všichni dali ruce od nich pryč ...jsou před deflaudací...a mají doporučení od sv . elt naučit se žít s Rusy ;-D...proč nám autor nenapíše o návštěvě Prahy předsedkyně opoziční strany UA...která nazývá Jacenjuka a Poroshenka zločinci...proč utíká na Sýrii...on dělal bordel Majdan na Staromáku a hanobil české symboli...proč se má jméno Tomáš v názloví blogu a nyní se píše Tomasz...to opovrhuje Čechy...jako Poláci při záběru Těšínska???atd...dalo by se toho hodně...prostě třemi slovy... je to lhář...hezký den všem...ZD...;-);-);-)

4 3
možnosti

vyvraťe mi to pane Matuško...od toho je diskuse...

1 0
možnosti
Foto

Logika nebyla nikdy vaše silná stránka, autor, ale že je vás více, to jsem netušil. Snad to není nakažlivé...

9 3
možnosti

D93a90d58a98k 20P53e69t89r

7. 10. 2015 12:38

Tomáši, vážně dokážeš pobavit o  vážných věcí. To není tak snadné, fakt jsi dobrý bavič.

1 1
možnosti
Foto

nezkoušejte psát "objektivně".

Neumíte to.

A to Rusům moc nefandím.

4 1
možnosti
Foto

Cože?

Vy nesouhlasíte s autorem?

Vždyť s ním souhlasí i pan Kindl.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář