Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z25d46e66n37a 83K36o78č37í

16. 6. 2014 20:12

Ne že bych z toho měla radost, ale „Americe to zase nevyšlo“. 

Titéž islámští žoldáci, co dnes rabují Irák a střílí civilisty, řádili i v Libyi, s poddporou USA. Stejnou podporu od USA dostali tito fanatičtí žoldáci i v Sýrii. Tam naštěstí se podařilo Rusku zablokovat masívní vojenskou podporu povstalců US letectvem. Už tehdy jsem vám psala, že sunitští fanatikové jsou mnohem nebezpečnější, než si dokážete připustit. 

Stále jste ale operoval pouze tím, že Sýrie, Libye a Irán jsou nepřítelem Izraele.

Nepochopil jste, že situace je mnohem složitější. Mnohem strašnějším nepřítelem jsou fanatičtí islamští sunitští žoldáci, které kromě USA výrazně finančně podporovala i Saudská Arábie. 

Irán je nyní novým útočištěm těchto krvelačných hord, které pomohl vytlačit ze Sýrie Hizbaláh.  Ten také nabídl Iránu své služby, že pomůže Iránu vytvořit jednotky, které jsou ochotny jít do pouličních bojů proti ISIL, se kterými mají nevyrovnané účty za vraždy šítských civilistů v Sýrii.

Takže šítové ( ať už Irán, či Hizbaláh ) se nyní jeví jako určitá záchrana před fanatickými militantními sunity, kteří byli podporováni původně finančně i vojensky USA - takže „Americe to zase nevyšlo“ a bude muset spoléhat na pomoc svého předchozího úhlavního nepřítele.

1 1
možnosti

Z79d14e59n73a 77K74o23č91í

16. 6. 2014 20:14

Oprava:

Irák je nyní novým útočištěm těchto krvelačných hord, které pomohl vytlačit ze Sýrie Hizbaláh.

0 1
možnosti

P16a35v17e74l 61K16u70r89a63l

16. 6. 2014 17:31

Stejně tak se nenaplňovali první rok černé scénáře z revolty amerických kolonií... to chce počkat.

Irácká armáda sice udržela Bagdád, ale za cenu ztráty dalších měst na jihozápadě a východě.

Pokud bude takto pokračovat tak obležený Bagdád bude brzo to jediné co jim zbude.

Pyrrhovo vítězství

1 1
možnosti

Irácká armáda postupuje proti teroristům. Ty další města jsou jen jediné a to Tal Afar, které je blíž Sýrii než Mosul, takže je ¨spíš s podivem, že ho teroristi nbeobsadili dřív. Jestli to tak bude pokračovat, tak to dopadne tak, že Irák z celehé krize vyjde silnější než předtím, jak jsem napsal v blogu. Skuste si někde vygooglovat, co znamená Pyrhovo vítězství

0 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář