Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Být proti Trumpovi je (pro)americké

Vždy jsem byl velký podporovatel a zastánce USA, její zahraniční politiky a toho, co představuje. A právě proto jsem proti Trumpovi.

Stejně jako fašisté v první polovině dvacátého století strašili svět „židobolševiky“, jejich pokračovatelé ve století dvacátém prvním straší „neomarxisty“.  Stejně, jako fašisté v první polovině dvacátého století označovali za židobolševika každého, kdo s nimi nesouhlasil, včetně lidí, kteří neměli nic společného s židovskou vírou ani náboženstvím a každého, kdo neměl nic společného s bolševismem a dokonce jej odmítal, jejich pokračovatelé ve století dvacátém označují za neomarxisty každého, kdo nesrší nenávistí, nešíří strach a nepodporuje autokracii.

Odpor vůči Trumpovi, který se zdá evropské ultrapravici podporované Putinem být nadějí pro rozložení liberální Evropské unie a pro nastolení nového světového řádu v čele s Ruskem je často cejchován jako jakási levicová manýra.

Neexistuje větší nesmysl. Proti Trumpovi jsou společně s levicovými liberály i liberálové pravicoví a dokonce kosmopolitní konzervativci, kteří odmítají nacionalismus a izolacionalismus. Proti Trumpovi je nejen západní levice, ale stejně tak pravice. Proti Trumpovi jsou lidé, kteří vždy schvalovali, schvalují a budou schvalovat americkou zahraniční politiku v době studené války, která se po desítkách let všemožných turbulencí, omylů a slepých uliček nakonec ukázala jako správná a vítězná v porážce říše zla – Sovětské svazu. Proti Trumpovi nejsou jen lidé, kterým se líbil korektní a mírný prezident Barack Obama, ale i lidé, kteří schvalovali aktivní a válečnickou politiku jeho předchůdce George W. Bushe.

Proti Trumpovi jsou i lidé, kteří nesnášeli hippies, nesnášeli antireaganovské mírové hnutí v 80. letech, kteří nesnášeli postoj liberálu k válce proti terorismu. Lidé, kteří se domnívali, že ve všech těchto případech je zpochybňován nebo nespravedlivě hodnocen systém vlády v USA i celého Západu. Jestli měli pravdu nebo ne, je námět na velkou a obsáhlou diskuzi, která snad nebude nikdy dokončena, aniž by se došlo k nějakém závěru.

Na čem se však obě diskutující strany shodnou je to, že je to právě současný americký prezident, který zpochybňuje a ničí tento systém.

Proto i lidé, kteří vždy bránili USA, jejich hodnoty a jejich zahraniční politiku nyní nemohou Trumpa vystát. Skuteční američtí vlastenci a ne fangličkáři jsou proti Trumpovi. Stejně tak jako skuteční přátelé USA a ne povrchní „pro Američané“. Protože jen skutečný přítel USA chápe, že USA jsou skvělé v tom, co představovaly a představují a tato skvělost a velikost Ameriky je nyní ohrožena antisystémovým Trumpem.

Ostatně nejsem si jist jestli Trumpovi voliči v USA jsou skutečně takoví „vlastenci“. Jestli za svou vlast nepovažují spíše Konfederaci z roku 1861 nebo svoje státy či dokonce regiony.

Ano Trump získal USA nové přátele, ale na tyto přátelé nemůže být Amerika hrdá. Jsou to lidé, kteří celý život USA nenáviděli a teď doufají, že Trump USA rozloží. Jsou to lidé, kteří doufají, že Trump podřídí USA Rusku, jsou to lidé, kteří věřili v konspirační teorie a jsou to lidé, kteří si přejí svět, kde bude vládnout jen jediné pravidlo – právo krutějšího a bezohlednějšího. Proto jsou Trumpovské USA milovány v nacionalisticky zfanatizovaném Rusku. Proto se Ovčáček najednou stal proamerickým a sdílel na svém legendárním twitteru americkou vlajku. Proto se Ameriky zastávají lidé, kteří ještě včera USA nenáviděli.

Drahá Ameriko, poslouchej ty, kteří ti teď spílají více, než ty, kteří se k tobě lísají. Je to jako v životě. Jen skutečný přítel ti řekne pravdu, protože pro tebe chce to nejlepší a jen falešný přítel ti bude podlézat, aby tě zničil.

Jsem proti Trumpovi, protože jsem proamerický.

Autor: Tomasz Peszynski | čtvrtek 2.2.2017 16:00 | karma článku: 16,45 | přečteno: 995x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Díky strachu se vládne lépe

Strašení terorismem a islamismem není jen odvádění pozornosti od ruské agrese vůči Evropě. Má i daleko prozaičtější důvod.

30.12.2016 v 10:00 | Karma: 19,77 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Politika

Tomasz Peszynski

Čekání na Trumpa

Za tři týdny se ujme funkce 45. prezident USA Donald Trump. Člověk, jenž se stal zosobněním krize liberálního Západu. Člověk, od kterého nikdo neví, co má čekat. Pokusím se však přesto o malý odhad.

29.12.2016 v 10:00 | Karma: 17,19 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Tomasz Peszynski

Co se muselo stát, že byl Miloš Zeman pozván do Bílého domu

Není to tak dávno, co Donald Trump telefonicky hovořil s Milošem Zemanem, báječně si rozuměli a navzájem se pozvali k sobě.

27.12.2016 v 16:00 | Karma: 29,78 | Přečteno: 3857x | Diskuse| Politika

Tomasz Peszynski

Jak se policisté těší na volby

Před týdnem proběhla blokáda ruské ambasády v Praze, která si vyžádala zásah policie. Dovolte několik postřehů k tomu, co se dělo.

27.12.2016 v 10:00 | Karma: 23,74 | Přečteno: 1903x | Diskuse| Politika

Tomasz Peszynski

Putinovo vyhlazování Aleppa

Letošní Vánoce budou poznamenány naší ignorací obrovského zločinu proti lidstvu, který se právě odehrává v Sýrii a jehož symbolem je Aleppo.

4.12.2016 v 10:00 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář