Vám, nerozhodnutým voličům

Ráda bych volila někoho, kdo se dostane do druhého kola, říká kolegyně a pokračuje, minule jsem volila jednu stranu, která se do parlamentu nedostala, byl to ztracený hlas. Také mnozí voliči, kteří volili v roce 2010 Věci veřejné se záhy začali chytat za hlavu a ví o ztraceném hlase své. Tuto volbu už nebudou opakovat. I když never say never.

Podíváme-li se na výkony současné vlády a úbytek jejich stranických preferencí, zdá se, že mnozí voliči hodně litují. A k lítosti je dost důvodů: nesmyslný růst DPH snižuje spotřebu domácností, neschopnost nastavit vhodně daně u pohonných hmot snižuje jejich výběr, kšeftování s funkcemi pro „odbojné“ poslance je ubohé. Jistě najdete i další důvody k přehodnocení volby z roku 2010. Nemluvím např. o nejlepším ministru financí, který svého mladého kritika zfackoval na ulici. Věc v civilizovaném světě nevídaná. Jakýkoli učitel by na místě letěl…

V tomto světle volba zelených nebo KDU-ČSL v roce 2010 nebyla ztraceným hlasem, tyto strany se na současných vládních rošádách a kšeftech nepodílejí, a je to jen dobře. O následcích promarněných hlasů čteme každý den v novinách.

Snaha některých příznivců Karla Schwarzenbergra, aby se Zuzana Roithová vzdala kandidatury, je falešná. Pan kníže je členem vlád již několik let a je přímo spoluodpovědný za politický a společenský marasmus, který prožíváme. Hledání „ztracených“ hlasů je hledáním ztraceného času. Tento čas, důvěru a hlasy promarnili ti, kteří v posledních letech vládli.

 

Ad diskuze:

Reakce na pana Tichera a Vaňka: DPH se postupně zvýšilo z 10 na 14 a nyní 15%, požadované peníze to však nepřineslo, stačí dohledat propočty Kalouska. Více blog Nechceme zvyšovat daně, je zde i graf. Daně většinou zvyšuje levice, pravice se snaží nastartovat ekonomiku i snížením daní. Kalousek a Nečas to dělají opačně. Kalousek je vzděláním chemik :)), to asi nevíte. Rád si přečtu vaši diplomovou práci z ekonomie, prosím pošlete mi odkaz. Pokud považujete za normální, že ústavní činitel fackuje své kritiky na ulici, tak je to těžké.

VOLTE KARLA, MIREK VÁS ZFACKUJE! 

Autor: | pátek 11.1.2013 11:02 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75