Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukradené referendum

Ve středu 19. února ukradli zastupitelé z ODS, TOP 09 a Volby pro Prahu 8 (VP8) aktivistům a občanům Prahy 8 referendum. Krádež se odehrála za bílého dne v Bílém domě na Zenklově ulici. Ač před radnicí stála nová fordka městské policie, strážníci nezasáhli.

Předkladatel návrhu Mgr. Koranda (VP8), ředitel školy, vysvětlil, že si rodiče žáků stěžují na škodlivý vliv heren, a proto žádá o uskutečnění referenda o hazardu v Praze 8. Ve svém návrhu použil formulaci o škodlivém vlivu heren. Formulaci si prosím zapamatujte, ještě se k ní vrátíme.

Není žádným tajemstvím, že v Praze 8 (tzn. Karlín, Libeň, Kobylisy, Karlín, Bohnice, Čimice) se občané rozhodli uspořádat petici žádající referendum, a tak dosáhnout zákazu všech heren ve svém obvodu. Referendum se mělo konat společně s místními volbami na podzim. Lidé sbírají podpisy často spontánně a akci se daří. Výše zmíněné politické strany doposud ignorovaly veškeré snahy občanů, aby byly herny z Prahy 8 vykázány. Dovolím si připomenout petici, kterou organizovala Dagmar Volencová a moje maličkost Za Palmovku přátelskou proti hernám, více na mém blogu. Odpověď pana starosty a místostarostů najdete zde: http://tomaspavlu.blog.idnes.cz/c/362214/Herny-v-Praze-8-pokracuji-Odpoved-na-petici.html  Je známou skutečností, že zákony umožňují radnicím zakázat provoz heren na svém území. Radní v Praze 8 herny nezakázali.

Radní a zastupitelé z ODS, TOP 09 a Volby pro Prahu 8 vymysleli ďábelský plán: uspořádáme si vlastní referendum o hernách a aktivistům a občanům vypálíme rybník. Jak vymysleli, tak udělali: referendum vyhlásili na dubnovou sobotu, kdy nejsou žádné volby, a lze tudíž předpokládat, že účast 35 000 občanů v referendu, o kterém nikdo neví, je nejistá.. Zarážející je, že v únorovém čísle časopisu Prahy 8 Osmička není o dubnovém referendu ani slovo. Zastupitelé budou moci říci, my jsme uspořádali referendum, ale lidi to nezajímá, ony ty herny nejsou vlastně škodlivé, necháme je otevřené. To, že takový přístup jde především na ruku hazardní lobby je jasné rodičům i žáčkům nejen ze školy Mgr. Korandy, ale i jemu samotnému.

Opozice se dostala při hlasování do nepříjemných kleští: když bude hlasovat proti referendu, napíšou o ní, že je proti přímé demokracii a podporuje hazard, když bude hlasovat pro referendum, podpoří „krádež“ referenda občanům a hodně jich naštve.

Aktivisté, kteří se snaží vyhlásit referendum o hernách, mohou buď přestat sbírat podpisy a soustředit se na referendum v dubnu, nebo pokračovat ve svém původním plánu a soustředit se na podzimní termín a bojkotovat dubnový termín podle hesla: Ukradli jste nám referendum? Vaše referendum je nám ukradené!  Jízlivým dovětkem může být, že náklady na časné referendum ve výši 1,5 milionu korun vyhodila ODS, TOP09 a VP8 schválně oknem.

Vraťme se k formulaci v návrhu „škodlivý vliv heren“. Kdyby radní z ODS, TOP09 a VP8 mysleli svůj návrh vážně, zakázali by herny na osmičce již na středečním zastupitelstvu – ušetřili by 1,5 milionu korun a stali by se hrdiny. Svým jednáním znovu dokázali, že jsou pouze loutkami v rukou podivných zájmů.

Aktivisté a občané, kterým leží v žaludku herny a dnes i způsob „vlády“ ODS, TOP09 a VP8, mohou své aktivity změnit a vstoupit do místní politiky. Volby jsou na podzim a je čas, aby Praha 8 získala vedení, které zakáže herny a nebude peníze utápět v neviditelné péči o zeleň, v podivných kamerových systémech jakožto i v obchoďáku s novou radnicí na Palmovce.

 

 

 

 

 

Autor: | sobota 22.2.2014 15:22 | karma článku: 15,82 | přečteno: 739x
  • Další články autora

Jaká radost bydlet u OC Krakov

1. listopadu minulého roku bylo s velkou slávou otevřeno OC Krakov. Již 2. prosince přivítal pan Ing. Janků, starosta Městské části Praha 8, nespokojené občany, kteří mají tu smůlu, že bydlí u OC Krakov

21.1.2014 v 9:47 | Karma: 12,85 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Ostatní

Jak pošetilí jste pražští lidovci

Kdo nečte Blesk, ví kulový, říká reklama, které nevěřím. 30. 12. 2013 přinesl Blesk článek Velká horská koalice a autorovi reklamního sloganu se omlouvám. Blesk přinesl text o neformálním drinku pražských politiků v Krkonoších, co jméno to pojem. Hrdlička, Březina, Topolánek. Někteří členové KDU-ČSL mohli být překvapení, že s nimi seděl i pražský předseda Jan Wolf.

15.1.2014 v 9:30 | Karma: 16,40 | Přečteno: 868x | Ostatní

Zničme to, nebo to zničí nás

O Vánocích bylo v televizi uváděno velké množství pohádek, můžeme říct, že přispívají ke sváteční atmosféře a idyle. Není však bez zajímavosti, že pohádky nebyly pouze v době, kdy se dívají děti, ale i v hlavních vysílacích časech pro dospělé. Jeden kamarád to komentoval slovy: „V pohádkách vždy vítězí dobro nad zlem, v životě to tak často nebývá.“ Na tom určitě něco je, úředník, který v Praze pomáhal odhalovat kauzu předražených jízdenek, se ocitl mezi obviněnými, podnikatel, který upozornil na tunelování veřejných peněz, přišel o rodinnou firmu.

11.1.2014 v 13:19 | Karma: 20,99 | Přečteno: 1355x | Diskuse| Politika

Chcete-li mít fotbal jako v Německu

Zápas Bayern Mnichov – Viktoria Plzeň skončil jednoznačným vítězstvím domácího týmu 5:0. Plzeň se nedostala k jediné střele na branku soupeře. Redaktor IDnes nám sdělil, že jsme viděli fotbal boží a sedět v hledišti bylo podle něho svým způsobem za odměnu, tedy asi ne pro fanoušky Plzně, dodávám.

24.10.2013 v 16:05 | Karma: 10,78 | Přečteno: 560x | Diskuse| Ostatní

Guerilla gardening na Palmovce, 2

Velká letní tepla přinesla Pražanům mnoho horkých chvilek, vysoké teploty trápily ovšem i naše květiny na Palmovce. Díky naší agentce Da 007, která vytrvale suplovala sv. Petra a zalévala a zalévala, se mnozí obyvatelé mohli těšit z krásných květů naší guerrillové zahrady. Fotky pocházejí z konce srpna, to abychom si připomněli, že ještě nedávno zde bylo teplo. Původní stav zahrádek najdete v dubnovém blogu.

8.10.2013 v 10:31 | Karma: 12,01 | Přečteno: 528x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

2. května 2024  6:54

Přímý přenos Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy...

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů. V Rusku, Číně i na Slovensku

2. května 2024  6:49

Spojené státy americké uvalily nové sankce na stovky osob a právnických subjektů. Souvisejí hlavně...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik