Slováci v ulicích. Češi doma.

V roce 89 začala revoluce v Praze, posléze se přelila do Brna a pak do Bratislavy. Nyní čteme, že lidé na Slovensku vyšli do ulic s maskami goril a s banány. Kdy vyjdou Češi a co budou mít v ruce?

Možná to budou modely autíček, s kterými jezdí po předražených a rozbitých dálnicích. Nebo to budou účtenky za zdražené dálniční známky na zvlněné dálnice?

Někteří mohou mít kresby pandurů, také mohou vytáhnout dětské modely letadel a napsat na ně CASA nebo Gripen.

Někteří budou mávat sluchátky coby symbolem  firmy Promopro. Další ponesou transparenty oslavující našeho nejlepšího ministra financí, který je schopný doložit pohyby na účtech v kauze Promopro, ale není schopen se přihlásit o 12 miliard ze Švýcarska. Lidé budou ukazovat uhlí a vzpomenou na privatizaci Mostecké uhelné a roztržitost českého státu při vymáhání pohledávek a vyšetřování korupčních kauz.

Brňané mohou mít modýlek justičního paláce a skandovat: "My Krno nedáme." Pražané budou mít plné ruce, v jedné mohou mít Opencard a vzpomínat na utopených 800 milionů, v další ruce mohou nést model předraženého autobusu, z batohu může vyčuhovat tramvajka. Do batůžku se jim ještě vleze model čističky a třeba i modýlek hummeru městské policie. Vykřikovat mohou půvabné dívčí jméno: "Blanka, Blanka," a uvažovat o původní ceně 17 miliard, která se vyšplhala na 37 miliard.  V Plzni mohou nést diplomy z místních práv se sloganem: „Učit se, učit se, učit se. Rychle, rychle, rychle. V. I. Lenin.“

Všichni dohromady můžeme mít v ruce mobily s drahými tarify a jít před Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a ptát se, jak je možné, že zde není další operátor.

Demonstranti mohou skandovat různá hesla např. „Drobil, Michálek ti nadrobil.“ „Policejní vznášedlo, proč jen jedno?“ „Besser na kulturu neser, na Floridu se vyser.“ „Evropo, naval prachy a nech nás být.“

Demonstranti by měli v případě zatčení nenápadně policistům předat lístek: „Prezidentskou milost. Zn. Koupím.“

 

 

 

 

Autor: | sobota 4.2.2012 9:20 | karma článku: 35,34 | přečteno: 1975x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75