Opencard, razie a Česká televize

V úterý odpoledne 9. 3.  přijeli kriminalisté České policie na pražský magistrát a odnesli si z oddělení informatiky dokumenty a několik kanceláří zapečetili, asi se tedy vrátí. Akce policie trvala až do večerních hodin. Zpráva se rychle dostala do internetových médií, ale v některých se vůbec neobjevila. Jak je to možné?

Večer toho samého dne jsem sledoval hlavní zprávy ČT 1 - Události, zde o razii policie na magistrátu nebyla ani zmínka. Dozvěděl jsem se tak zásadní zprávu, že ministr Kocáb nabízí rezignaci na svůj post kvůli svému vztahu se svou mluvčí. Ani nerezignoval, ani nebyl odvolán a už to je ve zprávách. Že na gymnáziu v Praze - Stodůlkách při opravě vznikl minipožár a bylo tam trošku čmoudu. Kouř uhasili před příjezdem hasičů. Připadám si jak v nějaké ostrovní zemi, kde se ťuknou dvě auta a hned to je ve zprávách.

Středeční Události jsem už sledoval pozorně a s nevyřknutou otázkou. Bude tam zmínka, že detektivové vtrhli na magistrát nebo ne? Česká televize nezklamala o vyšetřování ani ň. Divák mohl nabýt dojmu, že razie na magistrátech a radnicích jsou v České republice tak běžnou záležitostí, že veřejnoprávní televizi nestojí ani za zmínku.

Kam sahají až ruce Pavla Béma? Pokud Pavel Bém zrušil jednání zastupitelstva a nyní jeho pohůnkové snad i ovlivňují co bude ve zprávách a co ne, začíná to vonět totalitou. Pokud si šéf ČSSD Paroubek nechá fotit své oponenty a jejich fotky vystavuje na webu smrdí to zastrašováním a vyhrožováním. Každopádně obě strany posílají lidem, kteří si váží demokracie jasný vzkaz – nás nevolte. A Česká televize? Ta opět ukazuje, že je schopná sloužit komukoli a objektivní zpravodajství dostane na zadek!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | čtvrtek 11.3.2010 12:30 | karma článku: 18,94 | přečteno: 1440x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75