Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skoda-lasky

5. 8. 2010 10:14
těžko říct

Pokud se do katedrály dá dostat bez placení (i třeba jen do poloviny), neviděla bych v tom až takový problém. Jen mám pocit, že když katedrálu spravovala církev, nebyla rozdělena na zónu "zdarma" a zónu placenou, ale že bylo placené vše.

0 0
možnosti
PK

Petr Tenzor

5. 8. 2010 8:46
Wawel

Vstupné do kostelů je sporná věc. I v tak katolické zemi jako je Polsko, se platí vstupné do katedrály na Wawelu.

Ale kdeže. Pokud to za poslední rok nezměnili, větší část je přístupná zdarma.  Na celou katedrálu, hroby a věž, ale musíte zaplatit.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

5. 8. 2010 6:57
V kostelích bývají kasičky.

Při návštěvě mi příjde normální vždy do té kasičky něco hodit. Dobrovolný dar podle stavu vlastní peněženky by byl ideálním stavem, jenže koukněte se někdy kolik lidí v dnešní době do těch kasiček něco hodí.

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

4. 8. 2010 22:14
Mikulas na Staromaku = cirkus

Zpoplatneni mi nevadi. Co ale nechapu je ten kostel na Staromaku, tam jsou ty koncerty snad nonstop, do toho kostela se neni mozne normalne dostat, delaji tam z to cirkus. Takovehle veci mi vadi.

0 0
možnosti
JL

jyy

4. 8. 2010 21:30
Genocida

Genocida je genocida, ať ji prováděli fašisté, křesťané, komunisté. Je třeba všechny zločince bez rozdílu podle zákonu potrestat. To ke Kubánským soudruhům.

Kdybych náhodou ještě někdy v životě šel do nádherné katedrály, chtěl bych vidět reakci pokladníka, kdybych mu po pravdě řekl, že jsem věřící bez příslušnosti k někomu.

0 0
možnosti
D

dampfer

4. 8. 2010 23:11
Re: Genocida

prosím o laskavé poučení:::"Kde a kdy páchali křesťané genocídu??"

Asi jsem ve škole chyběl, nebo místo poslouchání kantora-- hrál piškvorky, kdyby vás to neunavovalo-- prosím o informaci. Upřímně děkuji.

0 0
možnosti
D

dampfer

4. 8. 2010 18:55
Poradil bych

nechoďte do kostelů a chrámů---- běžte se kochat památkami, které vytvořily ruce členů partaje KSČSSD--- panelová sídliště, býv. palác kultury, metro můžete křížem krážem, už bohužel ne v sovětských vozech, což by vás těšilo o moc víc, kaskádu na Vltavě můžete vychutnat, stejně tak si projděte dálnici D-1-- chytrý to výtvor členů zmíněné partaje.  Vstup do zejména katolických kostelů je přece pro ateisty faux pas, kádrové nedopatření, nepřípustná úchylka, přece vás nemůže nadchnout svatý kříž, či tvář světice a jistěže ne sochy andělů. Nebo se jim chcete přijít jen vysmát ??

0 0
možnosti
JL

jyy

4. 8. 2010 21:32
Křesťanský šašo

Zase jeden, co je přesvědčen, že má patent na víru. Co věřící bez příslušnosti k někomu, kteří kašlou na kříže a zajímá je jen architektura ?

0 0
možnosti
P

pteryx

4. 8. 2010 18:32
Sv. Štěpán ve Vídni

je taky zpoplatněný, sv. Vít tedy není jediným chrámem, kde tomu tak je. Ale je pravda, že naše soudy jsou trapné, jejich rozhodnutí vypovídá předevšim o nich samých. Páni soudci si asi myslí, že to naši králové stavěli jako turistickou atrakci. Však na to jednou přijdou, ale řeknu Vám, nechtěl bych být v jejich kůži.

0 0
možnosti
LH

Horle

4. 8. 2010 17:08
A komu to vadí?

Předpokládám, že 250 Kč za okruh hradem včetně katedrály nikoho nezruinuje a většina návštěvníků nepůjde pouze do ní. Já osobně tu částku milerád zaplatím a budu doufat, že půjde na údržbu areálu. Pokud se někdo bude platbě chtít vyhnout, může argumentovat vírou, nebo alespoň tím, že se jde poklonit českým králům. Někde jinde jsem četl, že ochranka žádný výslech ani test z modliteb či přehledu českých panovníků neprováděla.

0 0
možnosti
S

slibotechna

4. 8. 2010 13:44
stačilo my videt Agoru

a už vím co jsou křestani zač....

0 0
možnosti
S

Semper_TD

4. 8. 2010 13:21
Ještě by se slušelo dodat, že....

vstupné do katedrály zavedla Správa pražského hradu hned po sametáku někdy v r. 1992 přes nesouhlas tehdy již těžce nemocného kradinála Františka Tomáška.Já sám jsem v katedrále NIKDY neplatil. Jednou po mě chtěl nějaký státní cerberus vstupné, ale opáčil jsem : jdi mi z cesty, tohle je můj kostel, jsem tady DOMA ! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik