Když na vás úředníci z magistrátu kálí II

Na blogu iDnes jsem uveřejnil text, v kterém jsem popsal aktivitu několika obyvatel a pasivitu úředníků z magistrátu. Konkrétně šlo o zabezpečení špatně označeného a nebezpečného přechodu na Praze 8, křižovatka Prosecká Čuprova. Text byl zveřejněn 5. ledna ráno, již 6. ledna odpoledna přišla odpověď z magistrátu.

Pracovník magistrátu nás informoval, že servisní firma přechod zabezpečí do konce měsíce. Ale hned v pondělí 9. ledna měla nepříjemnou příhodu na přechodu sousedka s dcerkou. Kontaktovala magistrát i zastupitele na Praze 8. V dané záležitosti jsem se obrátil i na primátora Svobodu a upozornil jsem ho na blog s názvem Když na vás úředníci z magistrátu kálí. Požádali jsme další obyvatele bloku (ne blogu), aby psali na magistrát a žádali zabezpečení nebezpečného přechodu. Je třeba kout železo, dokud je žhavé.
Věci se daly do pohybu. Následující víkend 14. a 15. ledna se na přechodu objevili technici, namontovali přídavné semafory. Uprostřed týdne jsme zažili změnu: byl prodloužen interval pro chodce a začal blikat semafor kráčejícího chodce, který upozorňuje, že chodci mají zelenou, popř. že ještě docházejí.
Již dříve mě sousedé upozorňovali na marnost mé snahy: „Já jsem volala všude možně a nic.“  Tentokrát jsme ale uspěli. Zopakujme si fakta, je to i návod pro ostatní: Na počátku byl dopis starostovi MČ, ten mail pouze přepinkl na odbor dopravy Prahy 8 a odtud to přehráli na magistrát. Zde to vypadalo, že naše snaha bude zalehnuta úředním šimlem. Vyhledal jsem úředníka, který měl danou záležitost na starost. Jednali jsme spolu, ale nic se nedělo. Po uveřejnění blogu na iDnes se vylepšení dostavilo velmi rychle. Je zajímavé, že taková „maličkost“  pomohla nejvíce. Holt média, jsou média.

Díky všem účastníkům i těm z magistrátu.

Autor: | pondělí 30.1.2012 9:30 | karma článku: 16,95 | přečteno: 1043x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75