Když místostarosta kecá v přímém přenosu

Do diskuze se přihlásil muž středního věku a představil se jako místostarosta Prahy 8, na začátku svého příspěvku řekl, že na diskuzní večer nebyl pozván. Nějak to kolidovalo se slovy pořadatelů, kteří v úvodu tvrdili, že radní městské části zvali. V zákulisí jsem slyšel, že starosta je busy a nemůže. Místostarosta řekl, že nebude říkat, z jaké je politické strany, aby si nehonil své politické triko jako jiní.  Dále uvedl, že není jasné, kolik bude radnice stát.

Slova místostarosty Prahy 8 Michala Švarce, že není jasné, kolik bude stát stavba radnice a obchodního centra Nová Palmovka, jsou přinejmenším podivná. Na oficiálních webových stránkách Nové Palmovky je smlouva a cena je 1 025 miliardy bez DPH. Faktem je, že radnici na Palmovce má stavět Metrostav, ten dokázal u stavby tunelu Blanka z původních 17 miliard udělat 38 a prý není všem dnům konec. Možná není skutečně jasné, kolik to bude stát. Že pan Švarc neřekl, že je z TOP 09 se člověk nemůže divit. Voliči TOP 09 by mu mohli říct, že je podvedl. To nejsou silná slova, vždyť před volbami v roce 2010 topáci na shromáždění o stavbě radnice rozvinuli transparent: „Stavební dobrodružství radnice za všechny peníze.“ Po volbách ovšem na svá prohlášení o stavbě zapomněli a zapojili se do zakázky...

Debaty se zúčastnil i autor návrhu radnice pan architekt Pleskot, mluvil zajímavě. Tuším, že je úspěšný nejen v architektuře, jeho slovo o tom, že každý občan Prahy 8 latentně chce stavbu radnice, se dostanou do učebnic – demagogie. Rád bych mu poslal petici proti stavbě radnice, kde je přes tisíc podpisů. Je důležité si připomenout i anketu o stavbě radnice a obchodního centra, pro tuto variantu se vyslovilo pouze 13% procent respondentů.

Bohužel nebo bohudík mi v diskuzi nebylo uděleno slovo. Po debatě jsem hned šel k panu Švarcovi a řekl mu do očí: „Pane místostarosto, vy lžete v přímém přenosu, ceny jsou přece na internetu.“ Sklopené oči a slova: „To nemůžete tak brát,“ byla odpovědí. Debata o stavbě radnice a obchodního centra se konala v úterý 20. března a byla pořádána organizací 8jinak!. Přijde starosta Prahy 8 na další debatu nebo bude busy? Uvidíme. Chlapci, před volbami už nebude stačit nasvítit pár přechodů a napsat pár prohlášení proti korupci, lidi Vám to nebudou baštit věčně… Doufám. :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | pátek 23.3.2012 9:09 | karma článku: 16,14 | přečteno: 1064x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75