Kalousek je anděl strážný

Miroslav Kalousek je označován za Richelieuho české politiky, především to však je politik, který rychleji mluví než myslí. Například v červnu 2008 se chtěl soudit s firmou Kroll vyšetřující kauzu Čunek a žádal od ní i dementi. Čas plyne a není zde ani dementi ani žaloba na Kroll.  

V těchto dnech si připomínáme prezidentskou volbu, která proběhla před dvěma roky. V rozhovoru pro HN (12.2. 2010) Miroslav Kalousek uvedl několik zajímavostí a svým kritikům nahrál na pořádnou smeč. O Cyrilovi Svobodovi tvrdí, že v žádném případě nevolil Klause kvůli církevním restitucím, ale pouze to nyní tvrdí. Podíváme-li se do novin z „volebních dnů“, tento motiv Svobodovy volby zde najdeme explicitně vyjádřený a propíraný. Jak říkám, Kalousek nejen, že rychleji mluví než myslí, ale má i špatnou paměť.

Další perlou rozhovoru je Kalouskova péče o Kalbáče. Tento lidovec byl ochotný volit Švejnara. Kalousek ho přemlouval a přemlouval. Kalbáč však stále váhal, a tak se ho Kalousek jal bránit doslova vlastním tělem. Více už Kalousek sám: „Diskusí s Josefem Kalbáčem jsem strávil asi nejvíc času. Faktem je, že poslední hodinu před volbou jsem se od něj nehnul. Chodil jsem s ním i na záchod, pro jistotu, kdyby tam na něj zase někdo vybafnul. Obával jsem se té hysterie, která tam panovala, i velmi emotivních projevů Petra Pitharta, kterého si Josef Kalbáč velmi váží a jehož argumenty na něj mohly mít vliv. Tomuto přívalu emocí jsem se snažil zabránit. Chtěl jsem Josefa Kalbáče nechat opravdu jenom jeho myšlenkám a jeho rozhodnutím, proto jsem byl raději s ním.“

To je úžasný přístup: „Chtěl jsem Josefa Kalbáče nechat opravdu jenom jeho myšlenkám a jeho rozhodnutím, proto jsem byl raději s ním.“ Neuvěřitelné, Kalousek je takový anděl strážný, který chránil váhavého volitele před zlým Pithartem. Osobně se těším na další prezidentskou volbu či jiné důležité hlasování. Pán Kalousek jistě nabídne svou ochranu nejistým dámám i váhajícím pánům.

Autor: | pondělí 15.2.2010 11:30 | karma článku: 17,01 | přečteno: 1199x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75