Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

josefm

9. 2. 2010 10:25
Poctivý lidé se komanda bát nemusí...

...to jsem si fakt oddechl. Ale bát by se měl začít Roman. Až se na tu jeho chalupu v Krkonoších podívá komando podobné tomu, které si vydržuje on sám.

Romane, to bude mazec!!! !!

0 0
možnosti
PS

lecaks

9. 2. 2010 23:34
Re: Poctivý lidé se komanda bát nemusí...

Víme o elegantnější formě likvidace výhod - viz http://www.peticeproticez.cz.

Navíc pan Roman je břídil proti těmto:

http://www.regenerace.cz/online/zaloba-na-farmaceuticke-korporace.

Buďme svorni.R^

V

0 0
možnosti
B

boarKV

9. 2. 2010 8:43
Zlodeji okradaji ZLODEJE

!Tot asi hlavni priciny agresivitu CEZu, protoze jeho obchodni politika nema nic spolecneho s korektnosti a jejich zisky jsou na ukor kvalit, viz. napr. neustale vypadky pri shehovych ci podobnych projevech pocasi, ktere se dnes stavaji beznymy a tezko je povazovat za "neocekavane" ba dokonce kalamitni !!!! Proste maji zaplacene politickou scenu nic NEOBVYKLE.!!!

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 2. 2010 21:31
Souhlas

To, co si dovolil ČEZ je zcela nepřijatelné. Přitom má páku, jakou kromě vodáren nemá žádný jiný věřitel - vypnutí dodávky. Všichni ti křiklouni, kteří vítají přísnost na zloděje, si neuvědomují, že ČEZem skasírovaný dlužník vyděračskými sazbami nezaplatí právě ostatním věřitelům, třeba právě jim. Oni si taky vycvičí komando? Kde to jsme? V Palermu? Vždyť se jedná o většinově státní podnik. To si stát vůči svýn občanům nesmí dovolit.

Také jsem to na svém blogu kritizoval:

http://streit.blog.idnes.cz/c/122438/Ukousnu-slepici-hlavu-vezmu-pistoli-a-jdu-na-odecet-elektriny.html

Navíc místo dluhů ČEZ rozpouští drahé kurzy přežití a střelby, které do daňových nákladů nepatří. Teď, když se to naštěstí provalilo, okamžitě objednali na náklady odběratelů elektřiny celostránkové inzeráty. A kdo asi zaplatil změnu mundurů z černých na šedé...?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 2. 2010 10:10
Re: Souhlas

R^

0 0
možnosti
JN

Cynyc

8. 2. 2010 21:18
Zjednodušené

Samozřejmě, že každá firma si nechá ztráty zaplatit svými zákazníky - kým také jiným, když platby zákazníků vytvářejí celý její příjem, přece kvůli tomu nezkrachuje. Problém je v tom, že v tržním prostředí působí konkurence tak, že si firma nemůže dovolit moc velké stráty, protože by to prodražilo její zboží, takže pokud je přesto má, musí je zaplatit ze svého zisku. ČEZ jako faktický monopol nemusí pochopitelně nic. To ovšem není na celé kauze to podstatné. Největším problémem je masová podpora chování ČEZových komand s odůvodněním, že jakýkoli zásah proti zlodějům je v pořádku. To znovu ukazuje (eufemisticky řečeno) nevyspělost české populace: neschopnost zvážit závažnost krádeže na straně jedné a normalizaci používání násilí a zastrašování vůbec a soukromou firmou zvláště na straně druhé svědčí o tom, jak hluboko v nás vězí období totality, což nás jednou po volbách může setsakramentsky mrzet.

0 0
možnosti
PS

lecaks

9. 2. 2010 23:36
Re: Zjednodušené

Po 28.5.2010 nás nebude mrzet nic, bude změna. Musí se ale všichni zvednout a jít do toho. Nezapomenout kupř. na to, kdo tohle rozpoutal - Suverenita nebo tak nějak, že?R^

V

0 0
možnosti
N

nickless

8. 2. 2010 20:14
To je zase blbej článek, až to zabolelo

Fandím ČEZu v tom, že zloděje hledá a bojuje proti nim. Jsou to normální zločinci, často navíc pěstitelé marihuany apod.

A to že ztráty rozpočte na platící zákazníky je normální a jediné možné. Samozřejmě to také odnesou majitelé firmy (což jsou všichni občané ČR, protože největší vlastník je stát, ale také drobní akcionáři) a samozřejmě to také odnesou zaměstnanci ČEZu na nižší výplatě. Prostě peníze od zákazníků za normálních okolností zaplatí zaměstnance a zbytek je zisk majitelů. Přiměřenost všech těchto složek hlídá konkurence a svobodný trh. Zákazník může nakupovat elektřinu jinde, zaměstnanec se může zaměstnat jinde, a majitel může prodat akcie a koupit jiné. A když někdo něco ukrade, tak je okrade všechny. V důsledku to poškodí zákazníky (dražší proud), zaměstnance (menší plat) i majitele (menší zisk).

Je maximálně chvályhodné, že se proti těm zlodějům bojuje.

0 0
možnosti
M

maigret

8. 2. 2010 21:07
Re: To je zase blbej článek, až to zabolelo

Proč ne,když bojovat tak bojovat.Vyzývám všechny vodaře,plynaře, pracovníky televize vemte si pistole, kulomety,tarasnice-jdeme na zloděje.Meleš o něčem jiném,tady jde o způsob jakým se to děje.Nazdar

0 0
možnosti
HF

Cofola

8. 2. 2010 19:52
Další blábol

Nechápu, co tady řešíte. Rozpočítání ztráty, způsobené zloději a neplatiči, mezi řádně platící zákazníky je naprosto běžné ve všech odvětvích - od samoobsluhy, kam chodíte nakupovat rohlíky, až po mobilní operátory nebo banky. Místo abyste ocenili, že se vám tvrdým postojem ke zlodějským špínám snaží šetřit peníze, tak na ně plivete. Ale já jsem zapomněl, to se tady nenosí, někoho pochválit. Jenom plivat a urážet. Rv

0 0
možnosti
FS

František.Sokol

8. 2. 2010 21:48
Re: Další blábol

Rozpočítání ztráty způsobené zloději je možné pouze v nekonkurenčním prostředí. V konkurenčním prostředí to možné není protože by se takový rozpočitavatel ztrát stal konkurence neschopným.

0 0
možnosti
S

sikampret

8. 2. 2010 19:49
Stát ve státě

Je k neuvěření co si tento kolos dovolí.....Soudruh Roman řídí polistopadovou

lidovou milici.Ta/z padesátých let/ i podle komunistických zákonů byla nezákonná.

0 0
možnosti
KD

Kamil_D

8. 2. 2010 18:21
I vám se to může stát

Myslíte si, že vás nikdo nemůže nařknout z neoprávněného odběru elektřiny? Omyl! Stačí, když vám závistivý či nemajetný soused poškodí elektroměr – za ten jste totiž zodpovědní vy! Jak poznat poškození? „Nejlépe to zjistíte podle poničené plomby. V takovém případě musíte vše okamžitě nahlásit dodavateli elektřiny,“ radí mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec.

Největší problémy vznikají na starších typech elektroměrů, jejichž poškození konkrétně formuluje novela energetického zákona zabývající se nelegálním odběrem elektřiny. Jedná se o utrženou plombu, vryp na číselníku elektroměru, povolenou klemu (upínací prostředek) a v důsledku třeba přepojený drát.

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 2. 2010 20:27
Re: I vám se to může stát

kamile, už jste někdy mluvil s někým, kdo nahlásil nebo u něj byla zjištěna porušená plomba? nebo tu stále opakujete "urban legend" jak bylo za poškozenou plombu provedeno odsouzení celé rodiny a za úsvitu je komando ČEZu popravilo pro výstrahu ostatním obyvatelům vesnice?

0 0
možnosti
PV

Pavel57

8. 2. 2010 18:08
asi takhle?

Presumpce neviny. **** Já se připojím před sousedům elektroměr, on se připojí před můj a kontrole ukážeme dlouhý nos. Zkuste mi dokázat, že jsem něco z toho zapojoval právě já. Odebíral jsem, nevěděl jsem o tom že to není měřené a to že mi najednou začaly chodit přeplatky jsem považoval za dobrou vůli ČEZ. **** Tak takhle snad ne .....

0 0
možnosti
PV

Pavel57

8. 2. 2010 18:01
no a co ...

Když mne v posledních 10 letech zastavila dopravní či městská policie, odříkali mi sazbu za přestupek kterého jsem se dopustil, já jsem se tvářil zkroušeně, omluvil se, vysvětlil, požádal o shovívavost a řešení domluvou ... Většinou se pokuta snížila z původních 2000 Kč na 200-300 Kč, občas i na tu domluvu. Připadá vám něco špatného na tom, že ČEZ postupuje stejně? Problém by byl, kdyby si vymýšleli neexistující přestupky, ale ne v tom, když pachatele krádeže postraší maximální sazbou a pak se dohodnou na nižší. *** Takže - pokud víte o případu, že použili nepřiměřený nátlak na nevinného člověka, tak nechť jdou pracovníci ČEZ k soudu. Jinak - ať pracují dál ...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 2. 2010 8:56
Re: no a co ...

Pokuta není to samé jako výše škody.Budto je nebo není určite výše.Kdyby to došlo k soudu,jakou škodu by si tedy nárokovali?

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik