Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krllo2

6. 4. 2012 11:50
Živnostník, volič ODS se vysmívá, ale i na něj dojde.

V roce 2010 jeden milión živnostníků zaplatil celkem 3 miliardy na daních. V tomto roce zaměstnanci zaplatili na daních 140 miliard. Na ZP a SP zaplatí živnostník polovinu toho co průměrný zaměstnanec, ale v lékaře chce drze stejné ošetření! Živnostníci parazitují na ostatních více než nepřizpůsobiví!

0 0
možnosti
P

prying

6. 4. 2012 13:38
Re: Živnostník, volič ODS se vysmívá, ale i na něj dojde.

Co nebo koho si představuješ pod takovým slovem živnostník?

0 0
možnosti
PN

viglib

6. 4. 2012 10:49
To, ze zivnostnici "možná" plati menší daně

než lidé zaměstnanani v klasickem pracovnim pomeru, je nehorazny eufemizmus. Pokud chce nekdo obhajovat dane pro zivnostniky tim, ze nemaji proplacenou dovolenou, tak uz zapomnel, jake to danove zatizeni zamestnancuvlastne  je. Mohl bych mit neplacenou dovolenou ctvrt roku a porad by se mi vyplatilo platit dane jako zivnostnik.

0 0
možnosti
RK

semelik

6. 4. 2012 9:27
Tvrdíte, že stát po zákazu švarcsystému nenabízí alternativu

Ale ta je přece dávno známá (a znova se začíná hojně využívat):

Udělej mi tohle, já zaplatím tohle - ale pěkně z ruky do ruky, žádné papíry, žádné doklady, žádné odvody.....

Asi není nutné příliš zdůrazňovat, KDO na tom v konečném důsledku prodělá.

1 0
možnosti
JP

JVP

6. 4. 2012 9:15
švarcsystém

podle vás živnostníci pracující prostřednictvím švarcsystému platí daně, sociální a zdravotní pojištění ... ano, najdou se i tací. Většina z nich ale tento systém využívá proto, aby tyto odvody snížili na minimum. Například někteří vykáží daň z příjmů v řádech tisíců korun, ale nárokují si odpočty na všechno možné, takže nakonec neodvedou ani korunu a stát jim ještě peníze vrátí ... a to peníz, které vybral od ostatních daňových poplatníků.

Sociální a zdravotní pojištění sice platí, ale drtivá většina z nich jen to nutné minimum, které jim nařizuje právní předpis. Ošetřit u lékaře ale chtějí úplně stejně jako ostatní, důchody a sociální dávky jakbysmet.

Tak kde vidíte tu spravedlnost, po které voláte?

Dle mého názoru je švarcsystém v podobě, jak ho využívá většina českých živnostníků, zlodějinou na ostatních občanech státu.

0 0
možnosti
P

prying

6. 4. 2012 9:33
Re: švarcsystém

Malinkej rozdíl je vtom, že jim nikdo nezaplatí například nemocenskou. ;-);-);-)

1 0
možnosti
AN

alena.wiktorie

5. 4. 2012 19:20
Daně

Tomáš Akvinský taky napsal, že jediná forma krádeže, která se dá tolerovat jsou spravedlivé daně. Nevím, co by řekl, kdyby viděl, co všechno se dnes z daní musí zaplatit. To je zdravotnictví, školství, sociální dávky, policie, obrana, veřejné osvětletí, atd. To všechno musí někdo zaplatit. A navíc, Ježíš Kristus řekl: Co je císařovo, dejte císaři a co je Božího, Bohu. To znamená, že každý by měl platit daně poctivě. Také to znamená, že ti co jsou u moci, se musí snažit o to, aby daně byli spravedlivé (např. DPH, největší příjem státního rozpočtu, si osobně myslím, že je vrcholem nespravedlnosti - nejvíc ji zaplatí chudí a ti bohatí mají své firmy, které si ty všechny jejich výdaje dají do nákladů) a aby byli poctiví správci a ne že budou tunelovat a vysávat stát, aby se co nejvíce obohatili. Myslím si, problém naší společnosti je prostě morálního charakteru. Kdyby všichni politici, kteří o sobě tvrdí, že jsou křesťané, se jako křesťané skutečně chovali, žili bychom v úplně jiném státě.

3 0
možnosti
R

raks

5. 4. 2012 20:26
Re: Daně

křesťanství je ideologie, politika je pragmatická věc. Pokud by se měli křesťané chovat mravně, do politiky by nešli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik