Anonymní alibisté v akci

Možná jste slyšeli o AA – anonymních alkoholicích. Jedná se o lidi, kteří mají problémy s alkoholem, problém si přiznali a jsou na cestě k uzdravení. Ve skupině lidí s podobným osudem řeknou: „Jmenuji se Josef a mám problém s pitím.“ Kdo jsou anonymní alibisté? Anonymní alibisté jsou mnozí naši politici ať už na celostátní nebo místní úrovni. Když přijde k věci, tak za nic nemohou, peníze do krabice někdo podstrčil a nezávislý posudek na letadla nešlo získat. Sorry. 

Jsem plný dojmů ze zastupitelstva Prahy 8. Projednává se bod prominutí a odpisu nedobytné pohledávky ve výši 1 323 953,- Kč. Eseróčko zkrachovalo, zůstal po něm dluh. V diskuzi vystoupí zastupitel, který se ptá zda městská část nabídla dluh k prodeji. Ne, nenabídla. Alibisté. V novinách čteme, že operátoři tvrdě vymáhají i stokorunové dluhy. Člověk by čekal, že opozice na zastupitelstvu tvrdě zkritizuje radní za takové hospodaření. Nic, mlčení. Jedou v tom všichni? Proti návrhu nakonec hlasuje pouze jediný zastupitel, který ještě před měsícem byl v radě. Jediný, který v tom s nimi nechce být? Jediný statečný? Mimochodem naše společenství vlastníků mělo u nás v domě eseróčko, které neplatilo služby a fond oprav, po pár měsících jsme dluh předali zkušené právničce. Právničce jsme zaplatili zálohu, kterou nám po ukončení sporu vrátila. Firma, která dlužila, musela zaplatit celou částku. Nestálo nás to ani korunu. Městská část odepíše dluh firmě a je to. Měla neplatící firma kámoše mezi radními? Nevíme, ale více než milionový dluh nebyl ani vymáhán!

 

Člen občanského sdružení se ptá, na bezpečnostní situaci na Palmovce. Je zde několik heren, zástavárna, místní se po setmění bojí chodit ven.  Odpovídá šéf bezpečnostní komise, možnosti jsou omezené, je málo peněz. To se mi snad zdá, jak toto může říct? Na osmičce probíhá preventivní reklamní kampaň, plakáty a letáky jsou všude. Kdyby místo takové zbytečnosti na Palmovce postavili hlídku městské policie od 8 večer do 2 do rána situace by se zlepšila.  Alibista.

 

Člen občanského sdružení se ptá, proč na webových stránkách městské části nejsou videozáznamy ze zastupitelstva, když to radní slíbili v programovém prohlášení. K mikrofonu přichází mladá radní, která vysvětluje, že občané by si mohli stěžovat, že budou na videu. Podivné. Dobrý politik dá do programového prohlášení věci, které bude prosazovat a udělá maximum k uskutečnění věcí, které považuje za správné. Na Praze 8 se radní se vymluví na hypotetické chování občanů. Alibistka.

 

Co zazní na schůzce anonymních politických alibistů?  Třeba následující: „Jmenuji se Mirek, naše strana bojuje proti dluhům, snižujeme dávky postiženým a odpouštíme daně velkým firmám, jakým to vám neřeknu. Jsem alibista.“

 

Autor: | pátek 22.6.2012 8:51 | karma článku: 13,97 | přečteno: 744x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75