20 let po revoluci a exčlenové KSČ na koni

Ve dnech, kdy jsme si připomínali (a někteří i slavili) pád komunismu, byl na post eurokomisaře jmenován Štefan Fülle. Jmenování bývalého člena KSČ nevzbudilo žádný odpor ani protest. Fülle musí být schopný člověk. Vystudoval sovětskou diplomatickou školu – líheň případných agentů KGB a po pádu železné opony to dotáhl až na velvyslance naší země, země která komunismus odsoudila zákonem. Klobouk dolů před tak schopným člověkem.

Jak je možné, že 20 let po revoluci není naše politická reprezentace schopná nalézt kandidáta, který by měl potřebné vzdělání, schopnosti i jazykové vybavení a přitom to nebyl bývalý člen KSČ? Máme tak málo schopných lidí nebo je spolupráce ODS a ČSSD pouze dokladem jejich impotence? Dávám přednost tomu druhému. :)  

Má smysl se nad tím rozčilovat? Ano má! Má smysl se tomu divit? Ne, nemá. 

Předsedou vlády je bývalý člen KSČ, který říká, že na své členství ve straně není hrdý. Dnes 20 let po pádu totality bych čekal slova, byla to chyba, nevěděl jsem o všem, co se děje, nebo je to ostuda, stydím se... Nic takového. 

Jiří Paroubek hodnotil význam  17. listopadu 89 slovy, lidé jsou rádi, že mají den volna. Vím, že je ochotný vládnout i s Marťany, ale i tak to je  silné kafe. Václav Havel řekl, že KSČ prošlo 7 milionů lidí a tak co.

Havel musí velmi dobře vědět, že mnoho lidí do KSČ nešlo a stálo je to kariéru. Václav Havel musel osobně znát spoustu politických vězňů, kteří prošli komunistickými lágry v 50. letech. Václav Havel určitě zná osudy rodin, které byly komunisty rozděleny a často zničeny. Pane Havle, vy sám jste seděl v komunistickém kriminále. Nerezignoval jste příliš brzy? 

V takové situaci je dobrou zprávou, že poslanci nejsilnější frakce  Evropského parlamentu  Evropské lidové strany požadují: „ ..., aby kandidáti na post komisaře nebyli spojováni s utiskovatelskými režimy, nepůsobili ve vládách nebo politických hnutích, která jsou nedemokratická nebo postavená na korupci.“ Takové požadavky nutně neznemožní kandidaturu Fülleho, ale každopádně víří kalné vody spolupráce ODS a ČSSD, které nejsou schopné vygenerovat vhodného kandidáta. Nezbývá než říci: „Evropští lidovci, díky! Aspoň někdo se ozval.“

Autor: | středa 25.11.2009 11:49 | karma článku: 22,69 | přečteno: 1279x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75