Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠS

CHYREN

26. 10. 2011 17:38
Cítím z toho velmi falešnou nostalgii..

po tom, někam patřit. A zbabělost být zodpovědný sám za sebe.:-/Rv[>-]

0 0
možnosti
SP

Skeptik Pavel

26. 10. 2011 13:28
Lépe nebude ani po rozpuštění EU

vy naivkové. Už proto, že Praha tuhle zemí bude ještě více vysávat, a regiony budou chudnout  a vylidňovat se. Ony ty dotace do regionů až tak špatné nebyly. Někdo ovšem řekne, že to bylo sociální inženýrství. Vzhledem k tradici pragocentrismu to však byla jediná možnost jak našim regionum pomoci. Takže u nás to bude tak jako tak špatné, jak tobývalo za totáče. Místo Bruselu zase stará dobrá maceha Praha.  No třeba se lidi na Moravě konečně  vzpamatují.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

26. 10. 2011 12:45
EU se nejevila tak hrozně.

Tehdy to ještě vypadalo, že je to dobrá společnost. Taky jsem hlasoval ANO a dnes toho lituji. Mohli jsme se zachovat tak, jak se zachovalo Švýcarsko: Vše řešit bilaterálními a multiraterálními dohodami ad hoc, nikoli přenášet kompetence k rozhodování o nás do zahraničí. ;-(

2 0
možnosti
VS

Vlada_07

26. 10. 2011 20:47
Re: EU se nejevila tak hrozně.

Hlasoval jsem PRO a přes všechny problémy, které přišly, se domnívám, že záporné stránky  nevyhnutelně se blížící vyšší integrace budou více než vyváženy klady. 

Jako Švýcarsko ? Třeba v tom, že budeme světovým bankovním státem ( při XY rozkradených a zkrachovalých bankách) nebo zrušíme armádu a povoláme jenom barevnou gardu k ochraně pražského arcibiskupa? Země české a moravské prozatím vždycky žily z průmyslu. To se trochu s představou Švýcarska neslučuje.

Domnívám se, že se hluboce mýlíte.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

26. 10. 2011 12:41
No vidíte...

...kdybyste pamatovala RVHP, nemusela byste při zaškrtávání váhat ani tu chvilku, protože nějaké "ANO" by pro Vás nebylo alternativou. ;-)

Evropská integrace nefunguje a fungovat nemůže, přesně z téhož důvodu, proč nemůže fungovat multikulturalismus a proč nefungovalo centrální plánování. Tyhle věci musí vyjít zdola, z niterné potřeby, nikoliv na befel zpoza stolu někde v Bruseli. Heslem dne musí být decentralizace a usilování o co největší soběstačnost jednotlivých článků systému.

-

Bývali jsme soběstačnou zemí. Už jí nejsme, protože to nebylo v zájmu Evropské unie.

1 0
možnosti
MP

Martin V2

26. 10. 2011 10:22
Moc sem to nepobral

Vy žijete v Turecku a chcete se dostat do EU?

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

26. 10. 2011 12:48
Re: Moc sem to nepobral

Až do EU vstoupí Turecko a vystoupí všechny země kromě balkánských, tak už zbude jen EU přejmenovat na Osmanskou říši.

0 0
možnosti
K

krejcos

26. 10. 2011 9:49
My mladí máme jakousi povinnost nehlasovat proti

No, to je fakt neskutečně smutný pohled na takové mladé lidi, kteří místo aby používai vlastní hlavu, nechají si vnucovat všelijaké zvrácené ideologie a hlasují na základě jakési "povinnosti".

0 0
možnosti
IH

misaviki

26. 10. 2011 9:21
EU je blbost

No, byli všichni chytří, jak bude super, že na hranicích nebudou celníci a policajti. To, že občas zabránili přílivu uprchlíků a podobným věcem, už nikomu nedošlo. Nikomu ale nezazlívám, že hlasoval pro - kampaň vymývající mozky na podporu vstupu do EU oblbla kdekoho, co potom mladé lidi. Já hlasovala proti a když jsem to někde řekla, byla jsem terčem posměchu a nařčená ze zpátečnictví a podobných blbostí. EU je nesmysl ve svém základu - jak můžou fungovat dohromady státy s tak rozdílnou mentalitou a přístupu k životu a hospodaření (např. Řecko x Německo)? Nemůžou. Ohánět se USA je kravina, USA je zemí přistěhovalců a uprchlíků, kteří začali znovu, s novými zákony a zapustily nové kořeny, je to země o něčem jiném.

0 0
možnosti
P

pěnice

26. 10. 2011 8:58
Byli jsme bez ní a budeme zase.

A pokud tam budeme, doufám že bez těch vyžírek a byrokratů, kteří způsobili , že to nefunguje, nebo se o to aspoň velkou měrou přičinili.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

26. 10. 2011 8:38
Není se čeho bát

Bez ní bude líp.

0 0
možnosti
A

AA01_multinekulturní

26. 10. 2011 8:10
...

No, vy asi tyto věci ke svým dětem, pobývajíce v Turecku, řešit nebudete muset.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1314x
Absolventka FF MU v Brně dobrodružné povahy, která odjela žít za přítelem do západního Turecka.

Seznam rubrik