Zaostřeno Tomáše Ouředníka: EXKLUZIVNĚ fotograf Jadran Šetlík

+AUDIO Pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka zaostří na fotografování missek, celebrit, známých osobností i "obyčejných" lidí. Hostem pořadu je exkluzivně fotograf známých osobností Jadran Šetlík a také fotograf Josef Polášek.

AUDIO POŘADU ZDE: 

Téma: Fotografové versus osobnosti a „obyčejní lidé“? Jaký je rozdíl vyfotografovat známého a „obyčejného“ člověka? Jak se mění postoj k fotografovi původně začínajících modelek po jejich úspěchu? Co všechno se dá fotit? Kde hledají inspiraci? Charita a focení? Jak obtížné je sehnat modelky na charitativní projekty? Fenomén selfie? ...

Kdo je Jadran Šetlík
Narodil se v italském Terstu. V římských ulicích poprvé zmáčkl spoušť fotoaparátu a právě tam zcela náhodně potkal první velkou hvězdu - Claudii Cardinale. Po ní vyfotil i Brigitte Bardot, Petera Sellerse, Roberta Kennedyho a řadu dalších. 

Ve své profesionální kariéře se věnoval všem fotografickým žánrům - od reportáže přes architekturu, reklamu, módu, až k volné tvorbě. Jeho nejvyhledávanějším a nejčastějším fotografickým objektem však byla vždy žena. V současné době fotí především známe osobnosti z nejrůznějších oborů. 

Kdo je Josef Polášek:
V unikátním projektu Invekto kombinuje ženský půvab a krásu broušených drahokamů. Věnuje se jak uměleckým fotografiím tak i charitativnímu focení. Projekt Urban zase v jeho podání zachycuje jedinečné technické stavby a památky. 

Autor: Tomáš Ouředník | pondělí 23.6.2014 11:58 | karma článku: 7,08 | přečteno: 206x