Psst! Buďte konečně ticho aneb už se snad dočkáme stejné hlasitosti

Svátky klidu a pohody se před televizí projevily zase originálně. Normální hlasitost televizních programů se náhle změnila v neskutečný hluk. To je jasný signál, že diváky bombarduje všudypřítomná reklama.

X+Konečně! Hlasitá reklama skončí...

Problém existuje po celý rok, ale během Vánoc si toho více všimnu, když panuje v rodinách pohoda a klid. Příjemný herecký dialog střídá ohlušující řev. To jen takto především komerční televize nabízejí reklamu.

Někdy je hluk i během samotného filmu. Není sladěna hlasitost dialogů a hudebních složek, a tak je potřeba znovu a opět mačkat na televizní ovladač, aby zvuk nebyl příliš hlasitý, nebo naopak téměř neslyšitelný.

Kdyby člověk neměl dálkový ovladač, tak se  hodně k televizoru naběhá. I přesto je to dosti nekomfortní, když musíte neustále „hýbat“ se zvukem.

Internetovou petici podepsaly tisíce lidí

Konečně se snad už brzo televizní diváci dočkají větší pohody a standardu v podobě normální hlasitosti. Jak uvádí občanská iniciativa – Stop hlasité reklamě – diváci se konečně dočkají stejné hlasitosti programu a reklam.

„Televize budou mít ze zákona zakázáno vysílat reklamu hlasitěji než ostatní pořady. Zákaz by měl začít platit zhruba v polovině příštího roku, velmi pravděpodobně od 1. května 2013,“ píše se na stránkách www.stophlasitereklame.cz.

Podle zákona se zákaz bude vztahovat i na znělky, které oddělují reklamu, teleshopping nebo označení sponzora od ostatních vysílaných pořadů. Petici proti hlasité reklamě jsem podepsal stejně jako 13 397 petentů (stav k 27. prosinci 2012). Těšme se na normální hlasitost během televizního vysílání.

Autor: Tomáš Ouředník | čtvrtek 27.12.2012 13:07 | karma článku: 19,49 | přečteno: 880x