Šibenice, kytky v koši a něco od Kryla

Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou. Demokracie prospívá, bez nás a pragmaticky. Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky

Stalo se co se stát muselo. Ve svobodných volbách zvolený premiér jde proti proudu. Nezadává miliardové zakázky bezhlavě a neplní sklady NZ České armády nepoužitelnými padáky Cirus. Nechce modernizovat tanky T-72 za nesmyslné peníze, navíc pro potřeby koho? A venkoncem, nekradl nikdy v sámošce rohlíky.

Není to ten, co by bezhlavě nechal dostavět Temelín společností Westinghouse Electric. Chce s rozmyslem vyjednat nejlepší možnou variantu.

Osobně nemám v lásce vrcholné politiky. Jsou často někteří, všichni, pořád stejní. Andrej Babiš je jiný, je to ten, jehož jméno mě vyneslo do politické úrovně vedení města Liberce. Ale zároveň mě, jaksi bez příčiny, kopnul do řiti. To ovšem neznamená, že bych zanevřel na politiku, kterou razí, která je mi blízká. Řídit stát jako firmu.

Všichni máme spoustu chyb. Tak i současný premiér. Je řada názorů a rozhodnutí, kde s ním nesouhlasím. Většinou však jeho cestě v politice rozumím a podporuji ji.

A teď se ptám, je vážně hození květin do koše, položených na pietním místě, to SPRÁVNÉ a DEMOKRATICKÉ?

Je vážně ŠIBENICE, pro nejvyššího představitele, vlády tím správným protestem?

Možná ve IV. cenové skupině ano. Ale na rovinu, obávám se, že bych štamgasty v té putice urazil. Oni mají totiž, na rozdíl od zkrachovalých politiků, s mizivým potenciálem, alespoň "koule" na to říct to na plnou hubu a v nejlepším si dát po čuni.

Kytka položená, předaná komukoliv, kamkoliv, nemůže za to, že lidi se chovají hnusně, jako hovada. Do koše prostě nepatří!!!

Šibenice na protestní demonstrace, jakožto symbol násilné smrti, prostě také nepatří!!!

Je mi nevolno, až bych blinkal, z demokracie, která dávno není demokracií, nýbrž anarchií. Dovolte abych závěrem citoval zakladatele naší první republiky T.G.M. - "Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty."

Autor: Tomáš Kysela | pondělí 19.11.2018 4:00 | karma článku: 34,55 | přečteno: 894x
  • Další články autora

Tomáš Kysela

Demokracie jako prase.

13.12.2019 v 20:14 | Karma: 34,61

Tomáš Kysela

Nejsem Gretén

29.9.2019 v 8:00 | Karma: 44,18