Dva a půl milionů za NIC. Neberte to!

Ano, přesně takový je odhad, že bude stát referendum v Liberci. Účelem přípravného výboru jedné strany bylo, upoutat pozornost na sebe.

Každý dnes ví, že komunální volby jsou v naší zemi propadák. Ono vlastně každé volby. Propadák co se týká účasti voličů. Alespoň ve větších městech, mezi které se dá počítat i Liberec.

Přípravný výbor referenda, který chtěl budoucí vládě nadělit velký problém, si byl jist dopředu, že kvórum referenda nenaplní. Protože statisticky, k volbám chodí „pár“ lidí.

Jistě by přípravný výbor přemýšlel jinak, kdyby zmíněné náklady na uspořádání referenda šli na vrub tohoto výboru. Teprve v případě, že by byl výsledek referenda platný, Máňa říkala směroplatný, by dostal organizátor část těchto nákladů refundován. Zdůrazňuji ČÁST.

Takže sečteno, podtrženo. Referendum o čemkoliv si může vymyslet kdokoliv. Může si ho vymyslit třeba místní politik. Ale to je velké svinstvo a zneužití mandátu zvoleného! Může ho iniciovat i (nebylo to tak v Liberci?) intelektuálově neschopný jedinec s IQ pod 35, dříve běžně nazývaný retardovaný, též idiot. Což se dnes z pejorativního významu nepoužívá.

Dnes vůbec všechno moc zaobalujeme a nenazýváme věci pravými jmény. Vlastenectví je nazýváno xenofobií a rasismem. Flákačství je omlouváno nemožností zapojit se do pracovního procesu. Schopnost úspěšně prosperovat je nazývána zlodějnou. Svět se zbláznil. V Liberci obzvlášť.

Magistrátní kasička je naplňována daňovými příjmy. To znamená, že každý daňový poplatník Liberce nedobrovolně odevzdal na hloupý nápad jedné směšné skupinky lidí cca 24,50 ze svého. Je to zlomek z vaší výplaty, z vašich dávek, že? Na rovinu, raději dvě cigára, nežli referendum.

Teď vážně. Kolik magistrát za posledních bezmála třicet let dal na handicapovaná zvířata, na jejich záchranu, na kastraci koček, na vytvoření zvířecího hřbitova, na zimoviště ježků ……………

Záměrně píšu tyto příklady. Na lidi v jakémkoliv problému přispívá magistrát stále. Na různé sociální služby, programy, terénní pracovníky, odpouštění nájmů atd. atd. Na zvířata, často jediné společníky seniorů každý kašle. A tento víkend jsme vyhodily minimálně 2,5 milionů za nic. Za úplné hloupé NIC.

Autor: Tomáš Kysela | neděle 7.10.2018 20:13 | karma článku: 16,51 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Tomáš Kysela

Demokracie jako prase.

13.12.2019 v 20:14 | Karma: 34,61

Tomáš Kysela

Nejsem Gretén

29.9.2019 v 8:00 | Karma: 44,18