Dav dostal pocit, že tvoří budoucnost.

V úterý se konalo shromáždění lidí na Václavském náměstí. Proč? Nemají rádi Babiše. Ptám se znovu, proč? První důvod je vždy zástupný. Teprve ten druhý je ten pravý.  

Co je pravým důvodem? Mnozí, co tam skandovali hesla proti Babišovi, proti Agrofertu, proti dotacím, proti Zemanovi, ani nevědí proč tam byli. Prostě jim někdo nabídl možnost vyřvat se na návsi největší vesničky v Česku. Už nemusí klábosit v hospodě. Dostali pocit, že tvoří budoucnost. To není nic proti těm lidem, kteří tam byli. Z větší části to byli lidé slušní, pracovití. Jenom nemají rádi Babiše.

Ale o Babiše vůbec nejde. Nejde o Zemana, ani o dotace. Nejde o Agrofert a svěřenecké fondy, nejde o střet zájmů, pokud bude prokázán.

O co jde?

Jde o poslední, ne zrovna chabý, pokus návratu totality do kotliny republiky České i do celé Evropy. Vždyť hovořit třeba o komunistech ve Francii pravdivě, tak jak se chovali ve Východní Evropě, vzbuzuje silnou nevoli francouzských politiků.

Jde také o prolomení Benešových dekretů, významné okleštění naší ČR na obdobu hranic protektorátu. Jde o převzetí moci na území České státnosti.

Jde o vytvoření jednotné EU pod nadvládou Německa a Francie. Gentlemani z Anglie to vidí jako velký podraz na Evropu. Další podraz na Českou, Slovenskou, Polskou, Maďarskou zemi, a nechtějí se opět účastnit na takovém svinstvu. Právě proto usilují o konečné zpřetrhání pout s touto IV. Říší, zvanou Bruselská.

Na Václaváku se sešlo hodně slušných lidí. Naslouchali však slušným mluvčím? V jedné diskuzi na Fb jsem obdržel „vytýkačku“ od kamaráda, co se účastnil pískotu a bubnování. Napsal mi, cituji: Moc čteš“.

Skutečně byli na Václaváku slušní lidé, ale ti, co moc nečtou? Nezajímá je, kdo jsou mluvčí těch chvilek na Václaváku, na Letné?

Čtu a snažím se vždy zdroje informací prověřit ze dvou, tří, čtyř, pěti dalších zdrojů. Pak si dělám úsudek. A poté mohu konstatovat jediné, lidé prosím čtěte, srovnávejte a posuzujte dle vlastního rozumu.     

Můžete mít výhrady k prezidentovi, k premiérovi, k ministrům, poslancům, senátorům. Můžete mít výhrady ke krajským hejtmanům. K primátorům, starostům. To je legitimní, to je demokracie, tu jsme chtěli a zaplať Bůh ještě máme. Nenechme si ji vzít populistickými výkřiky na návsích, třeba těch největších měst. Pokud ji chceme uchovat, BĚŽTE K VOLBÁM.

Na náměstí řval už Lenin, Hitler, Stalin, Gottwald. Pěkná pakáž.

Autor: Tomáš Kysela | středa 11.12.2019 18:37 | karma článku: 42,14 | přečteno: 2180x
  • Další články autora

Tomáš Kysela

Demokracie jako prase.

13.12.2019 v 20:14 | Karma: 34,61

Tomáš Kysela

Nejsem Gretén

29.9.2019 v 8:00 | Karma: 44,18

Tomáš Kysela

Silvestrovské petardy? A proč NE?

31.12.2018 v 0:01 | Karma: 25,81