Prohibice a vážnost Poslanecké sněmovny.

Zákaz prodeje alkoholu v době jednání v poslanecké sněmovně se stal světovým bestselerem. Dělají si z nás legraci i na Novém Zélandu. (New Zeland Herald) Střední Evropa je sice moc nezajímá, ale když jde o dobrý šprým?

K takové slávě nás přivedli naši politici. Třeba to zvedne turistický ruch. Možná se začne jezdit na Český Parlament jako do ZOO. Jenomže pozdě.

Teď už nebude k vidění opilý senátor Jan Kavan (ČSSD) který v Mostecké ulici poškodil několik aut.(22.ledna1998). Pana poslance Davida Šeicha (ODS), který nadýchal, jako řidič, přes dvě promile. Dal se dokonce na pokání. Měl v úmyslu zařadit do povinné výbavy  řidiče alkoholtester. Na Kalouska by se ale podívat mohli. To je figura, která stojí za shlédnutí snad každý den.

Co napsali Timesy? "V zemi největších pijáků piva na světě opatření naráží na odpor konzervativních poslanců. Nařízení podle nich degraduje parlament, neboť navozuje dojem, že jeho členové mají problémy s alkoholem," všímají si reportéři prestižního londýnského deníku The Times například postojů opoziční TOP 09. „Podobně ve čtvrtek hovořil právě šéf jejího poslaneckého klubu Miroslav Kalousek. "Toto nařízení snižuje vážnost Poslanecké sněmovny, protože se populisticky snaží potvrdit něco, co není pravda," stěžoval si někdejší ministr financí. Což vyvolalo v Anglii, a nejen tam, nevídané veselí. „Je vidět, že Češi mají osobitý humor“.

Zdrojem tohoto veselí jsme asi oprávněně. Co napsala nová poslankyně, stojí za úvahu, kdo vlastně snižuje vážnost parlamentu.

Zděšena byla z chování poslanců při jejich prvním jednání Jana Hnyková, kterou voliči do Poslanecké sněmovny zvolili v Libereckém kraji za hnutí Úsvit. „Způsob, jak se poslanci k sobě chovali, mě šokoval. Neúcta člověka k člověku, páni poslanci v podroušeném stavu, kteří se málem netrefili do dveří," napsala do ParlamentníchListů.cz.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Argo | sobota 8.3.2014 19:35 | karma článku: 17,00 | přečteno: 483x