Příroda, politika, dávky, jak to spolu souvisí?

Příroda je matka moudrosti, pravil pan Čapek, když psal krásnou knihu „Dášeňka“. Na tom není co měnit ani po, téměř, sto letech. (Dášeňka byla napsána v roce 1933).

Pozoroval jsem počínání Matky Přírody. Špaččí rodina se nastěhovala do budky na naší třešni. Špaček a co o něm vím? V některých oblastech hnízdí až třikrát do roka, často přitom využívá jedno hnízdo, které si dle potřeby upravuje. Klade 4 - 5 malých, lesklých, modře (občas i bíle) zbarvených vajec, na jejichž sezení se podílí oba rodiče. Mláďata se líhnou obvykle po 13 dnech jako slepá a neopeřená a proto jsou na rodičích zcela závislá. Na hnízdě zůstávají 3 týdny a následující 1 nebo 2 týdny jsou rodiči stále přikrmovány.(zdroj-wikipedie, potažmo příroda sama)

Opatrně jsem prozkoumal hnízdiště, a skutečně, letos první snůška a hned pět vajec. V loni, dvě vejce a za celé jaro, léto, pouze jedna snůška.  ?????? Čím to je?

Jak řekl pan Čapek, Příroda je Matka moudrosti. V loňském roce naše třešeň málo kvetla, málo plodila? Že by to spolu souviselo? Ovšem. Málo plodů, málo červů, málo dalších parazitů=málo potravy pro děti. Matka příroda si sama poradila. Za celé období „povolila“ špačkům jen dvě „děti“. Proč? Protože na to neměla. Ani příroda, ani starý špaček se špačkovou.

Lidská společnost. Ta je jiná. My jsme „Páni tvorstva“.

Opět jsem pracoval na ÚP,  v patře dávkových specialistů. Co jsem slyšel?

Chcete reportáž on-line? Taková slova, takové výrazy, byste sotva pochopili. Ti lidé, ti si jdou pro peníze. Celá řada z nich nepracuje, nevědí , že by mohli. Jejich rodiče také nepracovali, a jejich prarodiče také ne. Možná některý z prapra slyšel cosi o pracovní povinnosti. Ale to je už dávno. To se dnes už nenosí. To je pro celo řafdu lidí této sorty dokonce diskriminující. A výrazy, které používají ve frontě na peníze, tak za ty by se styděl i pověstný dlaždič.

Čekají na peníze na bydlení, na živobytí, na cigarety, na vodku, na rum, na speed, na šutr, na trip. Kdo jsou ti lidé? Chtěl jsem se ptát Matky přírody. Ta už od celé řady z nich dala ruce pryč. Celá řada z nich jsou pikaři, uživatelé heráku, poživatelé houbiček atd.

Ne, nejsou to všichni v té frontě na prachy. Ale je jich sakra dost, kterým legálně umožňujeme nelegální nástřel.

Byla zde i velká skupina obyvatel, kteří našli obživu v plození dětí. Zaslechl jsem, že čtyři, pět dětí, to už je dobrý. To už je k uživení. Jak může takhle někdo přemýšlet?

Sami všichni víme, že je řada rodin, kde mají jedno nebo dvě děti. A přemýšlejí, jestli těm dětem dají odpovědně vše, co si zaslouží. Tedy lásku, péči, výchovu, vzdělání.  V těchto případech rodiče přemýšlejí jako ta Matka Příroda.   

A pak je velká skupina rodin, které se nechovají jako rodina. Neposlouchají zákony Matky Přírody. Pouze parazitují na svých vlastních dětech. Parazitují pomocí svých vlastních dětí na systému, který jsme stvořili. Dokonce jsem zaslechl návod na to, jak si vzít své vnouče do pěstounské péče. Hned jsou dávky podstatně vyšší. Tak to je už opravdu silná káva!

Je náš systém správný? Je chování parazitů na systému správné? Stále budeme tupě zírat, jak se zneužívají  naše peníze při vyplácení dávek? Matko Přírodo, jak sji moudrá. Proč si z tebe nevezmeme příklad?

Možná by stačilo málo. Prověřit proč sotva odrostlý dospělec potřebuje byt, když nepracuje a o práci se ani neuchází. Proč se na ten byt máme skládat my ostatní co pracujeme či podnikáme?

Možná by stačilo dát dýchnout žadatelům o dávky do testeru alkoholu, prověřit je jednoduchým testrem na drogy, na tabákové výrobky. Proč máme platit, my všichni pracující či podnikatelé, někomu ten rum tu vodku, ty klepky nebo ty cigarety? Jedna cigareta, to je dnes cca 4 Kč. Při spotřebě dvaceti denně dáme kuřákovi "z naší portmonky" 2 400 měsíčně. Proč? A drogy jsou násobně dražší! A za to jsme ještě oslovováni sprostými výrazy a posměšky.

A v sázce je i zdravotní prevence. Potlačování kouření, alkoholismu a užívání drog, to jsou věci o kterých se rádi dohadujeme, ale skutek utek. Řešení není tak složité, stačí méně keců a více kontroly, kdo má skutečně oprávněný nárok na jakékoliv dávky a jak s nimi nakládá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Argo | čtvrtek 8.5.2014 7:00 | karma článku: 9,72 | přečteno: 238x