Poraďte III

  Poraďte co s tím ?? Část 3. Pozor to není pohádka o hodné babičce a o hloupém Honzovi. To je dnešní realita v ČR.  A pohádky pokračují dál.

Shora uvedený příběh všedního života nechce rozdmýchávat rasové vášně a nepokoje.  Jsem odpůrcem řešení rasových otázek jakýmkoliv násilným  způsobem. Jsem přesvědčen že to není o rase a barvě pleti. Je to jen a pouze o neřešení problémů sociálně slabých a úmyslnému  zjednodušování  situace v oblasti sociální politiky státu.  Oblast dávek, tak jak ji dlouhodobě řeší  politici za posledních 23 let nás pomalu a jistě vede od občanských nepokojů k občanské válce.   To si kompetentní činitelé  na vedoucích pozicích vůbec  nepřipouštěli a věřili že když někdo hodně křičí tak mu nasypeme co nejvíc aby zmlknul  ať  dá  pokoj.   Zmlknul, ale jen na chvíli a začal křičet znovu a víc.  I dostal ještě víc. Chvíli byl zticha ale pak začal řvát že chce ještě a ještě a ještě víc. I tahle pohádka je pravdivá.  Kdysi ji někdo pojmenoval „Otesánek:“    Jenže ostatní lidé, kteří  nezneužívají systém solidarity a nezneužívají dávky, tito lidé odmítají  krmit Otesánky ze svého.

Konec 3.části

Co s tím ?  Ptám se. A napadá mě že to není zase tak složité.   Je třeba změnit sociální politiku. Jednoduchá odpověď že? Ale jak ? A teď jsem zvědavý na vaše příspěvky. Nechci slyšet ani číst o násilí. S tím se jděte vycpat, to nic neřeší.  Konkrétní nápady, návrhy, připomínky.  Pokud jste to dočetli až sem, tak vězte že bude ještě část 4.                                                                                          .

Autor: Tomas Argo | pátek 11.10.2013 8:55 | karma článku: 6,87 | přečteno: 367x