Politici, opět nás máte za blbečky?

Možná nevíte, co říkáte? Tak raději mlčte! Středa 13.11. první zpráva před osmou ranní na Seznamu-Obrat ve sněmovně: Němcovou čeká pád, Filipa návrat na výsluní.

Přečtu nadpis, a ačkoliv výsledky voleb jsou jasné, nemělo by nás to překvapit. Přesto je mi z toho nevalně. Po 23 letech od sametu a komouši jsou zpátky. A ve velké síle. Díky komu ptám se?

(zdroj novinky.cz.) Pád Němcové v úterý připustil šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura, když prohlásil, že jeho strana sice má o funkci místopředsedy Sněmovny zájem, má kvalitní kandidátku, nicméně není jisté, zda post dostane. „Pokud se vládní většina rozhodne, že opozici to místo nedá, tak to budeme respektovat, nebudeme plakat ani si stěžovat,“ řekl Stanjura s tím, že ale takový postup by nebyl správný.

Podle šéfa poslanců ODS je pravděpodobné, že po letech budou ve vedení Sněmovny opět komunisté. „Ale to je odpovědnost většiny, která teď existuje,“ dodal. Stanjura stejně jako zástupci dalších stran připouští, že Sněmovna by měla mít čtyři místopředsedy.(konec citace)

Je to smutné že se vrací tato strana do vedení. Smutnější o to, že jim cestu k výšinám připravila naše pravice. Největší podíl na zametení cestičky pro vzestup komunistů má právě strana ODS. Jsou to její lidé, kteří mohli beztrestně (ne)hospodařit s veřejnými penězi. Jsou to jejich politici, kteří nedodrželi základní programová prohlášení své vlastní strany. A výsledky - rozpuštění sněmovny, předčasné volby, výsledek těchto voleb - to je práce ODS. Ona řídila vládu a poslaneckou sněmovnu.

Jak je možné že strana, která sotva prolezla do sněmovny, strana která ztratila důvěru 80% svých voličů, si osvojuje právo na slova pana Stanjury?

Jediný, kdo se omluvil, za politické excesy svých spolustraníků, byl MUDr. Přemysl Sobotka. Ten jediný měl tu slušnost.

Ostatní nás chtějí svými výroky a falešnými prohlášeními válcovat dál?

 

Autor: Tomas Argo | středa 13.11.2013 8:25 | karma článku: 24,00 | přečteno: 1624x