Nejsme žádný "Béčka". Jsme vláda odborníků.

Nadáváme tu na pravici, tu na levici, někteří na všechno a na všechny. David Rath slíbil že opravdu, ale opravdu neuteče. A všichni se připravujeme na svátky Vánoční. I Zemanvci ve vládě odborníků.

Lidé se standardními příjmy přemýšlejí zda utratí za dárky tři, pět, nebo sedm tisíc. Po záhadné a rozporuplné devizové intervenci ČNB, uvažují lidé spíš o částkách i mnohem nižších.

Mimochodem kromě Jiřího Rusnoka, který vidí ve výhledu volný flek v ČNB, se ekonomé shodli, že intervence je, mírně řečeno, pošetilá. A zbytečná.

Přes dvacet let dělám v obchodní branži. Jako prodejce jsem byl úspěšný. Tím úspěšnější, čím vyšší jsem mohl nabídnout provizi z obchodu tomu, kdo kupoval. Jako náupčí jsem dokázal stlačit ceny prodávajícího a ještě získat provizi, dárek, poděkování za obchod. Je to normální. Konenckonců společnosti prodávající pohoné hmoty nás, zákazníky, také obdarovávají různými dárečky. Proč? Abychom se vraceli. Abychom kupovali benzín či naftu právě u nich.

Teď je na místě, možná nejapná, otázka. Ale otázka takříkajíc na tělo.

Proč vláda Jiřího Rusnoka, vláda bez mandátu, nakupuje něco co jí již sloužit nebude? Proč dělá mnohamilionové transakce na dlouhou dobu dopředu? (Cituji z článku Jana Brože -IDNES)

Úřednická vláda Jiřího Rusnoka, jež nikdy nezískala důvěru a jejíž čtyři členové ve volbách spolu se SPOZ naprosto propadli, počítá poslední týdny své existence. Ministři přesto nelení. Vypisují milionové zakázky a navrhují nové zákony. Zvlášť aktivní jsou ministři, pokud jde o nákup osobních vozů. Ministerstvo vnitra vedené neúspěšným kandidátem Martinem Pecinou plánuje bez soutěže nakoupit 24 nových limuzín za 48 milionů korun. Ministr průmyslu a obchodu Jiří Cieńciała schvaluje nákup jedenácti nových vozů pro podřízené organizace. Ministerstvo kultury hledá dodavatele, od kterého bude nakupovat automobily v následujících čtyřech letech za 19,6 milionu korun. Kromě toho však shání například i dodavatele telekomunikačních služeb nebo kancelářských potřeb za desítky milionů korun.

Tak co lidičky, pachtící se od nevidím do nevidím za pár šupů, aby bylo na žvanec? Pracuje vláda odborníků dobře? Odborně? Pracuje ve váš prospěch?

Nebojte se , to není konec. Ještě se kupuje několik saxofonů pro Hudbu Hradní stráže za 565 tisíc korun. Ministerstvo zemědělství vypsalo zakázku za 14 milionů korun pro oblast poradenství lesnického výzkumu a propagece myslivosti.

A další, a další nákupy a smlouvy za mnoho a mnoho peněz.

Tak takhle se dělají vánoce.

Hezkého Ježíška :-)

 

Autor: Tomas Argo | pátek 15.11.2013 10:20 | karma článku: 30,46 | přečteno: 1167x