Je to kultura ?

Kultrura v Čechách byla vždy na vysoké úrovni. Vzpomeňme národní obrozence, vzpomeňme K.H.Borovského, K.Čapka, a tisíce dalších. Ale co je toto?

    Možná někomu přijdu "divnej", ale kultura kterou prosazují některá veřejně dostupná media je mírně řečeno z mého pohledu na blinkání.
    Co mě dohnalo k tomu, že se mi chce blinkat?
Jistá televize, ve svém prý hojně sledovaném pořadu, nás několikrát týdně oblaží skupinou "zajímavých" lidí, kteří spolu žijí v jakémsi virtuálním světě. Je to bez nadsázky MATRIX. Ale jaksi naruby. Ona skupina sestává z jedinců, kteří žijí pod jednou střechou v jakési vilce. Ten kdo vyhraje tento Matrix, t.j. bude poslední a zhasne ve vilebude prý v balíku. To neznamená že ho zavážou a pošlou kamsi do neznáma - Dnes podáte, zítra dodáme. On bude vlastnit balík peněz. A čím se bude chovat odlišněji  od nás lidí, kteří si myslíme že jsme normální, podotýkám že si to jen myslíme a možná proto se stáváme podezřelými individui, tím větší bude mít šanci na úspěch. Na tu nejvyšší výhru. A ti ostatní-podle toho jak budou odlišní od nás- ti budou velkými celebritami. Přímá úměra stále funguje. Čím odlišnější v jakémkoliv směru, tím větší celebrita.
    Zpět do domečku, do vily. Ti jedinci se nechávají sledovat 24 hodin kamerou. Všude kde se pohybují. V kuchyni, v obýváku, na terase, v koupelně i na záchodě. Ano na záchodě při defekaci. Bohužel fotka této scény se objevila ve zpravodajství na portálu SEZNAM.cz. Překvapila mě. Velmi nemile. Zřejmě kdo víc tlačí, má větší bonus a větší šanci na výhru. Větší šanci stát se tou největší celebritou z celebrit.
  Moje otázka zní - "Je to kultura ? Je to kultura kterou chceme? A co bude zítra? Přiostříme?
Prosím reagujte jak chcete, pokud možno slušně. Pokud se mi dostane dost zajímavých reakcí, budu pokračovat. Pokud ne, budu pokračovat stejně.
 
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Argo | pátek 11.10.2013 19:32 | karma článku: 7,34 | přečteno: 447x