Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Humanismus a sociální inženýrství jsou posledním pokusem v rámci ideologií. Vše vlastně pramení z jedné roviny kam patří i náboženství, a to je dána všem živočichům jež žijí ve smečce a to je instinktivní a sociální chování.

Člověk díky rozumu do toho vnesl řád a schopnost našeho druhu ustát drsnost naší planety.To by vše bylo v pořádku a klidně by jsme mohli žít bez civilizace. Člověk má v sobě latentní potenciál na jehož konci je tzv. duševenství, což je překročení instinktivní a sociální roviny ve vlastní samostatnost a hlubší a sofistikovanější chápání řádu světa bez omezení vlastním původem a druhem.Všechny ideologie založené na instinktivní a sociální platformě vlastně vytváří určitý prototyp vlády, řádu a vyššího principu, kde je ovládání, vedení a určování pravidel a jejich dodržování, to bylo důležité  do doby než, přišla doba kdy některé společnosti umí být už "nezávislé" na rozmarech planety a přírody.Zde začíná nový příběh a nová cesta, kdy je možné po staletích konečné sáhnout na pravý potenciál v lidech.Zde je i rozcestí kdy nelze už shlížet na lidské společnosti a civilizace jako stádo, neboť od 19 století došlo k velkému lidskému, technickému  a civilizačnímu posunu.To co platilo dříve plošně už neplatí  a je vlastně totalitou.Humanita je poslední výkřik této prastaré platformy a její výsledek je byrokratická, hospodářsky, správně i zdrojově nesmírně náročná civilizace. Společnost se chová jako ekosystém, kde je evoluční většina jež udržuje chod společnosti a pokračování druhu a je vesměs na této prastaré platformě, kde jsou projevy, autoritářství,vlastnictví, ideologie, rovnostářství, sobeckost, ochranářství, péče ... .

0 1
možnosti
MR

Nad tím je menšina a nosné jádro společnosti jež má altruistické prvky a vše chápe již skrze duševní či vjemové vzorce. Navíc společnost a lidstvo  není evolučně jednotné, jsou zde etnika a taktéž vliv prostředí.Poslední a hrůzné ponaučení přinesly komunistické ideologie jež vytvořily závislou, nesamostatnou společnost, jež ztratila své tvůrčí a evoluční jádro. 

Humanismus je zde navíc proto, že západní Evropa neprošla krachem sociálního systému a navíc má koloniální kořeny, kdy její zámořské državy vyžadovaly správu mnoha etnik, tedy mají takto cit ... . Střed a východní Evropa pak spadly podvědomě opět do této pasti, neboť to odpovídá její zkušenosti.

0 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 878x
Občas je dobré se ozvat.

Seznam rubrik