Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

A je v knížce zmínka o tolik diskutovaném členství Václava Havla v KSČ ?

0 0
možnosti
VK

tak. na hradě se z něj stal válečný štváč, který jako poslušný pudličí mopslík amerických zájmů vyzýval k bombardování jedné země za druhou... irák, srbsko, libye... v paměti národa po něm nezůstanou jeho hry, ani krátké nohavice, ani jeho "hm, ehm, že", zůstane tahle fotka: http://www.voxvictims.com/2011/12/20/havel-ludstvo-je-rakovina-zredukujme-ho/

0 2
možnosti
Foto

Já jsem spíš zvědav jak to opravdu vše bylo. Níže přikládám jen trochu.

V období 1980-1989 byloprostřednictvím Nadace Charty vyplaceno cca 376 tisíc US dolarůna činnost Charty 77 v Československu a cca 1,341mil. US dolarůpro osobní potřebu vedoucích členů Charty. Tato částkanezahrnuje peníze vyplacené za literární a jiné ceny. Na osobníkonta v zahraničí byla vedoucím osobám Charty převedenasouhrnná částka cca 6 milionů US dolarů. Tato konta (osobní)jsou spravována advokátními kancelářemi v zahraničí, kterézastupují jednotlivé funkcionáře Charty 77.

0 0
možnosti
PK

P85e19t41r 39K20r68a66u80s

23. 1. 2015 11:04

Pokud by tomu tak opravdu bylo? Co má být? Že se chartisté měli vlastně dobře a že veškeré dění kolem disentu je jenom nafouknutý  humbuk? Pak by mě tedy zajímalo, kolilk lidí, co nemůžou dnes Havlovi přijít na jméno by s ním měnilo a chtěli se mít tak náramně jako on před listopadem ´89.

0 0
možnosti
JH

Souhlasím, že V.Havlovi nejlépe sedělo období disentu, kdy jen spřádal své vzdušné zámky, jak by bylo všechno dobrré a morrální, kdyby existovaly utopistické režimy na jednu stranu bez komunistické diktatury a nepříjemného věznění a na druhé straně bez zodpovědnosti a nějakého tržního hospodářství. Již jen jeho projev z období krátce po revoluci, že "neexistuje žádný důvod, aby lidé museli čelit nezaměstnanosti a nejistotě, když se chtějí zbavit rudé totality". Pochopitelně po revoluci byla většina těchto hlasatelů pravdy a míru zklamaná, protože oni rozhlašovali, že již dobro a pravda zvítězila... alibismus a teorie jsou vždy jednodušší než realita, praxe a zodpovědnost. Nikdy nedokázal přijít s alternativou k tak kritizovanému tržnímu hospodářství, pouze se dokázal svézt s vlnou, když si v 1997 veřejně kopnul do Klause... Jako politik byl absolutně nepolitický; ekonomem snad nebyl ani ve snu.

0 0
možnosti
JJ

"Doteď si říkám, že bychom se jako země/národ neměli příliš upínat jedním směrem. Ať už na východ či na západ."

To platí v ekonomické a kulturní oblasti života. V oblasti obrany a politiky je to nereálné.

1 0
možnosti
JS

Taky mám kamaráda kterej by o mě mohl napsat životopis jako Žantovský o Havlovi a určitě by byl velice podobný tomuto jen by nebyl o mých zásluhách protože žádné nemám , celý život jsem pracoval, v disentu jsem nebyl, amíci mě nepodporovali, hloupé a nezajímavé hry jsem nenapsal takže nic zajímavého, možná by stálo za úvahu napsat něco o Olze protože ta by stála za napsání životopisu ale to by Veškrnka neskousla.

5 1
možnosti

tady je zase plno chudáčků, za jejichž pos*aný životy může Havel ;-D

7 5
možnosti
RP

Tomu něco někdy sedělo? To je vtip, že? :)

3 2
možnosti
AK

Autorizovaný životopis Václava Havla od Edy Kriseové, vydání z roku 1991, st. 123-124

"Tenkrát tedy Pecka kouřil a Vašek by si byl rád zapálil, ale bál se. Říkala jsem mu, aby si také zakouřil, když může Pecka. On namítal, že jak si zapálí, přijde konduktér. Karel to slyšel a smál se s převahou mukla, který proseděl dvanáct let ve stalinském koncentráku. Vašek tedy vytáhl krabičku BT a zapálil. si. Vykouřil asi tak polovinu, když Karel hlásil, že se blíží nebezpečí. VAŠEK MI STRČIL CIGARETU DO RUKY a já ji nevím proč držela. Pak mne napadlo hodit ji na zem a zašlápnout. V té chvíli se v kupátku udělala tma, protože dveře zalehl obrův stín. Čenichal tak mocně, že se mu chřípí dmula. Díval se na jednoho po druhém a my na něho všichni hleděli, dívali se mu do očí a on vypadal se svým silným obočím a masitými rty jao Brežněv nebo Stalin.

"Tady někdo kouřil!" řekl obr a dál na nás po jednom hleděl a pohledem nás usvědčoval. Spisovatelé, naučeni mlčet nebo lhát při výsleších, vrtěli hlavami, že nekouřili. A obr si VYBRAL OBĚŤ, spočinul na ni svým spravedlivým pohledem, a řekl:"Vy jste kouřil!"

Podívala jsem se na Vaška a viděla, že sklopil víčka a strašně zčervenal. Chvíli bylo ticho. Obr se laskal se svým vítězstvím a á už věděla, že VAŠEK JE JAKO TEN SVĚTEC OD SCHOPENHAUERA, KTERÝ JE TRESTÁN ZA MALIČKOSTI TAK JAKO JINÝ ZA VELKÉ HŘÍCHY. Že jak něco udělá, hned dostane pohlavek, a že to tedy nemůže dělat. Konduktér, DOJAT VAŠKOVOU NESCHOPNOSTÍ LHÁT, zjihnul a řekl: "Pokutu nechci, ale slibte mi, že už to nikdy neuděláte." Potom jsme se dozvěděli, že POKUTA ČINÍ 30 KORUN, COŽ BY VAŠEK LEHCE MOHL ZAPLATIT. Ale už si nezapálil. Protřelý Pecka kouřil vesele až do Kútů, kde jsme vystupovali."

3 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.